Vanzarile Lafarge au crescut cu 2,6% in primele noua luni

Vanzarile de ciment ale grupului francez Lafarge in Romania au crescut cu 2,6% in primele noua luni, sustinute de majorarea volumui vanzarilor, in timp ce factori precum preturile, mixul de produse si clienti au avut un impact negativ, a anuntat grupul francez.
Volumul vanzarilor a urcat cu 3,4% in primele noua luni, scrie Mediafax.

In Europa Centrala si de Est, activitatea Lafarge a inregistrat un avans de 19,5%, in timp ce volumul vanzarilor a urcat cu numai 10,8%, se arata in raportul grupului.

Vanzarile de ciment din Europa Centrala si de Est au crescut cu 9%, de la 171 milioane de euro la 187 milioane de euro.

La nivel global, vanzarile Lafarge au avansat cu 2%, de la 11,2 miliarde de euro in primele noua luni ale anului trecut la 11,5 miliarde de euro in acest an.

Lafarge a anuntat ca a finalizat vanzarea operatiunilor de gips din Europa si America de Sud catre compania belgiana Etex, pentru 850 milioane de euro. Lafarge va pastra o participatie de 20% in aceste operatiuni, se arata intr-un comunicat al grupului.

Lafarge este prezent in Romania pe segmentul cimentului, cu ponderea cea mai mare in vanzari, dar si al betoanelor si agregatelor. Divizia de gips a Lafarge preluata de Etex este prezenta si in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri