Unul din zece romani declara ca nu isi ia o pauza in timpul serviciului pentru a servi masa. Afla aici cati dintre angajati servesc o masa la locul de munca, prilej cu care socializeaza cu colegii, potrivit unui sondaj BestJobs.

Daca in urma cu 6 luni angajatii se simteau presati de sarcinile de serviciu si renuntau la pauza de masa, in prezent acestia acorda o importanta mai ridicata pranzului si alimentatiei.

Astfel, potrivit sondajului, in prezent, 46% din angajati mananca o masa calda la serviciu, 22% isi iau o pauza scurta de mancat cateva sandvisuri pe fuga, iar 17% mananca la birou, pentru a nu pierde din timpul de lucru.

“Observam ca disponibilitatea pentru a lua pauza de masa a crescut, schimbare datorata cel mai probabil si cresterii sigurantei jobului, dar si unei preocupari mai mari fata de o alimentie sanatoasa. Pe langa impactul principal asupra sanatatii, lipsa unei pauze de masa isi lasa amprenta si asupra productivitatii si eficientei la job”, se arata intr-un comunicat.

In urma cu sase luni, peste 45% dintre respondenti isi luau mereu pauza de pranz, 23% daca nu erau prea ocupati, 18% mancau mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru si aproape 13% erau prea presati de responsabilitati si sareau peste pauza de masa.

BestJobs este un serviciul de recrutare si gazduieste in prezent peste 2.100.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii s-au batut pe joburi de "client misterios" in noiembrie