Fondul de investitii Romanian Reconstruction Cyprus Limited a achizitionat prin intermediul a doua tranzactii un pachet de 8,15% din actiunile producatorului de confectii Braiconf, marindu-si participatia pana la 16% din capitalul social, se arata intr-un comunicat al Braiconf remis pietei Rasdaq.

Romanian Reconstruction Cyprus Limited a achizitionat 3,6 milioane de actiuni Braiconf la pretul nominal de 0,31 lei. Valoarea totala a tranzactiei a insumat 1,1 milioane lei (321.000 euro).

Fondul a achizitionat 1,4 milioane de actiuni - reprezentand 3,16% din capitalul social al Braiconf Braila - de la Porto Romania Impex si 2,2 milioane de titluri, respectiv 4,99%, de la Romania Reconstruction Capital.

Participatia celor doi vanzatori la capitalul producatorului de confectii a devenit nula dupa aceasta operatiune.

Braiconf Braila a inregistrat o scadere semnificativa a profitului net in primele noua luni ale anului 2005, de la 5,3 milioane de lei pentru perioada similara a anului anterior, la 94.000 lei. Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 8% in primele trei trimestre ale anului trecut, pana la 35 milioane de lei.

Restul actiunilor societatii sunt dispersate catre actionari minoritari. Braiconf este listata la prima categorie a pietei Rasdaq.