Totodata, vanzarile de agregate ale Holcim in Romania au urcat in volum cu 17,6%, se arata intr-un raport al grupului.

Preturile au avut insa evolutii negative, de minus 1,9% pe segmentul cimentului, respectiv minus 12,1% in cazul agregatelor. Datele sunt calculate in moneda locala.

Holcim Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 200 milioane euro anul trecut, in scadere cu 20% fata de 2009, din cauza efectelor crizei economice si a conditiilor dificile de pe piata. Compania estimeaza ca afacerile ar putea stagna in acest an sau scadea cu 5%.

Citeste si:

Grupul elvetian Holcim opereaza in 70 de tari si detine in Romania doua fabrici de ciment, la Alesd si Campulung, o statie de macinare la Turda, 19 statii ecologice de preparare a betoanelor, cinci statii de agregare si un terminal de ciment in Bucuresti.

La nivel mondial, Holcim a inregistrat in primele noua luni vanzari nete de 15,46 miliarde franci elvetieni (12,46 miliarde euro), in scadere cu 6,7% raportat la nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul net atribuit actionarilor grupului a coborat cu 18,5%, la 713 milioane de franci (575 milioane euro), potrivit raportului companiei.