Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica (TEL) a inregistrat pierderi de 25 milioane lei in al treilea trimestru, dar pe ansamblul primelor noua luni profitul net s-a situat la 153,4 milioane lei, de 29,6 ori peste castigul obtinut in perioada similara din 2010.
Rezultatul raportat pentru primele noua luni din 2010 a fost de 5,1 milioane lei. In primele sase luni din acest an, Transelectrica a obtinut un profit net de 178,63 milioane lei, scrie Mediafax.

Compania a raportat un profit operational inainte de dobanzi, impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA) de 437,3 milioane de lei, cu 72,2% peste valoarea de 253,9 milioane de lei inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent.

Profitul operational inainte de dobanzi si impozitare (EBIT) a crescut de 3,8 ori, de la 56,6 milioane lei la 215,8 milioane lei.

Transelectrica a avut venituri totale in valoare de 2,07 miliarde de lei, cu 7,6% mai mari fata de valoarea consemnata in primele noua luni din anul precedent, de 1,93 miliarde de lei, reiese din raportul financiar al companiei transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cheltuielile companiei au scazut in intervalul analizat cu 1,3%, de la 1,91 miliarde de lei la 1,89 miliarde de lei.

Compania a consemnat in intervalul analizat o cifra de afaceri de 1,95 miliarde de lei, in crestere cu 7,7% fata de 1,81 miliarde de lei in perioada de referinta din 2010.

La sfarsitul lunii septembrie, Transelectrica avea datorii pe termen lung de 1,12 miliarde lei, cu 14,9% mai mari fata de finalul anului 2010, in timp ce datoriile pe termen scurt au scazut cu 31,2%, la 551,1 milioane lei.

Rezultatele au fost intocmite in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate si sunt neauditate, se arata in raport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri