Circa 1.000 de angajati ai combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) vor fi trimisi iar in somaj tehnic, in perioada 15-30 noiembrie, dupa ce in ultimele trei luni consecutive un numar similar de salariati au fost in aceeasi situatie, din cauza lipsei materiei prime si a capitalului de lucru, conform Mediafax.
Salariatii vizati fac parte atat din randul celor care isi desfasoara activitatea in cadrul activului din Ramnicu Valcea cat si al celor ce-si desfasoara activitatea la Divizia Petrochimica din comuna Bradu, judetul Arges.

Pe durata suspendarii contractelelor individuale de munca, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 75% din salariul de baza al fiecaruia, corespunzator locului de munca ocupat.

Oltchim avea la sfarsitul lunii septembrie 3.470 de angajati.

Totodata, combinatul a anuntat ca Florin Ionel, secretar general adjunct in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a fost numit ca administrator provizoriu in locul lui Dan-Viorel Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

Florin Ionel este si membru in Consiliul de Administratie al Transelectrica , E.ON Energie Romania si GDF Suez Energy Romania.

In luna septembrie si octombrie o treime din angajatii combinatului au fost in somaj tehnic, dupa ce in august Oltchim si-a redus activitatea la 30% din capacitate si a trimis un procent similar de salariati in somaj tehnic.

Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital.

Potrivit celor mai recente raportari, compania germana PCC SE controleaza 17,47% din actiunile Oltchim, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Titlurile Oltchim au fost tranzactionate vineri la BVB la pretul de 1,515 lei pe unitate, in crestere cu 14,95%. Combinatul chimic are o capitalizare de 609,17 milioane lei (139,8 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri