Compania suedeza de investitii Oresa Ventures a achizitionat integral distribuitorul de articole de papetarie si birotica RTC Proffice Experience, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.
"Proffice reprezinta o oportunitate atractiva pentru Oresa si se incadreaza in strategia noastra de investitii. Este de multi ani liderul detasat al pietei de papetarie si birotica in Romania, un sector care va reveni pe crestere odata cu iesirea din recesiune si cresterea activitatii economice. Acest sector are potential de crestere bun si pe termen lung, avand in vedere cresterea ponderii serviciilor si industriei in economie, segmente unde consumul produselor de birou este mai mare. Compania are un depozit logistic automatizat unic in Romania, o echipa de management si forta de vanzari cu experienta si o baza mare de clienti loiali, fiind bine pozitionata sa beneficieze de oportunitatile de crestere a acestei piete", a declarat Cornel Marian (foto), managing director al Oresa in Romania, citat de Mediafax.

Marian a declarat pentru wall-street.ro ca negocierea nu a fost una dificila, insa implementarea tranzactiei a fost mai complexa datorita faptului ca a implicat separarea unui business dintr-un grup mai mare cu multe companii interconectate.

El a adaugat ca prin aceasta tranzactie, Oresa a recapitalizat firma, reducand indatorarea si obligatiile catre banci, si a furnizat finantare pentru implementarea unui program de investitii in marketing, vanzari si cresterea capitalului de lucru.

"Focusul nostru imediat va fi imbunatatirea nivelului de service pentru client", a adaugat reprezentantul Oresa.

Fondul de investitii Oresa Ventures a fost asistat juridic de catre casa de avocatura Popovici Nitu & Asociatii, iar firma de avocatura Virjan&Asan au oferit consultanta omului de afaceri Octavian Radu

RTC Proffice Experience, cu o cifra de afaceri de peste 28 milioane euro in 2010, va colabora dupa preluare cu firmele din grupul RTC, se precizeaza in comunicat.

Tranzactia, a carei valoare nu a fost comunicata, a fost finalizata joia trecuta.

"Din cauza crizei nu am mai putut sa sustin financiar firma Proffice, la adevarata capacitate. Pentru grupul RTC aceasta tranzactie inseamna reducerea indatorarii cu peste 25%, urmand strategia initiata in 2010", a declarat omul de afaceri Octavian Radu.

Mai multe firme din grupul RTC, precum Diverta, TCE Logistica, Fashion Retail Group si Sebra Francize au intrat in reorganizare judiciara in 2010 si 2011.

Organizat pe divizii, grupul este specializat in mai multe domenii, precum papetarie, carte, transport, curierat si distributie de IT.

Octavian Radu a declarat ca RTC a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de sub 100 de milioane de euro, cu mai mult de jumatate sub businessul din 2008

Companie suedeza Oresa Ventures, focalizata pe investitii private, activeaza in Romania si in Europa Centrala si de Est din 1995.

Printre companiile pe care fondul de investitii le detine pe piata din Romania se numara producatorul de vopsele decorative Fabryo, Somaco (prefabricate din beton si BCA), Kiwi Finance (broker credite ipotecare/imobiliare).

Valoarea medie a tranzactiilor incheiate de Oresa este cuprinsa intre 10 si 20 milioane de euro.

In ceea ce priveste planurile de achizitii in perioada urmatoare, Cornel Marian precizeaza ca fondul de investitii intentioneaza sa realizeze 2-3 tranzactii pe an in domeniile materialelor de constructii, servicii business, bunuri de consum, retail, servicii financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri