Bergenbier, unul dintre cei mai importanti producatori locali de bere, a investit 200.000 de euro intr-o statie de biogaz la fabrica pe care o detine in Ploiesti.
Statia permite recuperarea biogazului rezultat in procesul de epurare a apelor uzate si folosirea lui pentru a genera energie termica.

Lucrarile de proiectare, de constructie si perioada de probe a statiei de biogaz au durat aproximativ un an.

”Conform calculelor noastre, statia de biogaz va genera o economie a consumului de gaze naturale de aproximativ 7% in sezon si de aproximativ 10% in extra-sezon”, a declarat Jens Hoesel, director general Bergenbier.

Statia va permite producerea anuala a unei cantitati de 500.000 metri cubi de biogaz prin tratarea unei cantitati de aproximativ 1 milion metri cubi de ape reziduale.

Bergenbier activeaza in Romania din anul 1994. Echipa numara in prezent aproximativ 600 de angajati. Portofoliul Bergenbier cuprinde Bergenbier si Noroc – ca marci locale, Stella Artois, Beck's, Staropramen si Löwenbräu – ca marci internationale produse local. Pe langa acestea, Bergenbier importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Compania face parte din grupul StarBev, care mai cuprinde operatiuni in alte opt tari din centrul si estul Europei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri