"Faptul ca o autoritate a statului a eliberat un aviz pozitiv la o cerere nu inseamna insa, in mod automat, ca tranzactia s-a si finalizat, mai sunt cateva chestiuni care trebuie clarificate", a anuntat presedintele grupului Alcedo, Nicolae Sandulescu, citat de Mediafax.

El a precizat ca tranzactia este in faza avansata de finalizare si ca valoarea totala a acesteia se cifreaza la cateva zeci de milioane euro.

Grupul Alcedo, controlat de sase persoane fizice, fiecare cu detineri de 10-19,5%, are o cota de aproximativ 20% pe piata de distributie a produselor de protectia plantelor si de 10% pe piata de distributie de seminte certificate.

Citeste si:

Sumitomo este una dintre cele mai mari corporatii japoneze, cu afaceri in industria grea, chimie, servicii financiare, minerit si metalurgie, instalatii electrice, electronice, constructii si materiale de constructii, imobiliare, industria forestiera, industria auto si IT.

Printre altele, Sumitomo controleaza constructorul auto Mazda, producatorul de anvelope auto Dunlop, producatorul de electronice NEC si grupul financiar Sumitomo Mitsui, una dintre cele mai mari banci japoneze.