Dan Ivan, fostul sef al Sanofi, a fost numit la conducerea Actavis

Dan Ivan a fost numit director general al companiei farmaceutice Actavis la o luna si jumatate de la plecarea din cadrul Sanofi, lider pe piata de medicamente din Romania.

"Prin numirea lui Dan Ivan (foto) in aceasta functie, grupul Actavis doreste sa transmita un mesaj puternic tuturor stakeholderilor sai: Actavis este increzator in planurile de dezvoltare locale, in capacitatea echipei manageriale de a gestiona provocarile actuale din industrie, datorate crizei financiare, volatilitatii mediului legislativ si cresterii agresive a competitiei in zona generica", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Pana in prezent, la conducerea Actavis s-a aflat Alina Culcea, care de acum va prelua functia de director general adjunct.

„Odata cu venirea lui Dan Ivan, increderea si satisfactia managementului corporate in ceea ce priveste performantele deja inregistrate de Alina Culcea si echipa manageriala actuala vor fi potentate de o viziune strategica bazata pe o experienta indelungata si cu rezultate extraordinare in industrie,” a declarat Lars Ramneborn, vicepresedinte executiv pentru Europa in cadrul grupului Actavis.

Dan Ivan, unul dintre cei mai puternici executivi din industria farmaceutica locala, a renuntat la pozitia de country heal al Sanofi la sfarsitul lunii septembrie 2011, dupa 16 ani in cadrul companiei. In locul sau a venit Jacques Nathan, fostul sef al Sanofi in Bulgaria.

Dan Ivan are o experienta de peste 18 ani in domeniul farmaceutic.

Potrivit celor mai recente date de piata, aferente primelor 9 luni din 2011, Sanofi este liderul pietei de medicamente pe plan local, in functie de vanzari.

Astfel, topul este condus de Sanofi (Franta), care a raportat in perioada mentionata (oct. 2010 - sept. 2011) vanzari de 838 milioane de lei si o cota de piata de 8,3%. Pe locul al doilea se situeaza Hoffmann La Roche (Elvetia), cu incasari de 829 milioane de lei si o cota de piata de 8,2%. Novartis se claseaza pe cea de-a treia pozitie, cu vanzari de 697,5 milioane de lei si o cota de piata de 6,9%.

Vezi aici top 20 companii farmaceutice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri