Consiliul Concurentei a extins investigatia privind posibila intelegere intre unele companii de a participa cu oferte trucate la licitatiile pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale si lucrari de modernizare si intretinere a instalatiilor aferente, la alte sase companii si trei noi licitatii organizate tot de Transgaz si Romgaz.
“La acest caz am colaborat cu DIICOT care ne-a furnizat noi indicii privind posibila implicare in trucarea licitatiilor si a altor sase companii alaturi de cele 17 suspectate initial. Daca aceste practici vor fi confirmate, vom sanctiona corespunzator companiile implicate, iar amenzile, dupa cum stiti, sunt mari si pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri", a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

Cele sase companii suspectate de intelegeri anticoncurentiale, pentru care a fost extinsa investigatia, sunt: Petroconst, Armax Gaz, Insta Grup, Zappa Electric, Industrial Montaj si Spoting. Valoarea totala a celor trei noi contracte incheiate de Transgaz si respectiv Romgaz cu companiile investigate este de aproximativ 30 milioane lei.

"Cu toate acestea, asteaptam companiile care doresc sa coopereze cu noi in cadrul programului de clementa si le putem oferi imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor”, a adaugat Chiritoiu.

In urma extinderii investigatiei, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile si sucursalele companiilor: Inspet, Condmag, Rominsta, Cis Gaz, Moldocor, TMUCB. Sucursala Targu Mures, Petroconst, Armax Gaz, Insta Grup, Zappa Electric, Industrial Montaj si Spoting. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice investigatiei.

In luna septembrie a acestui an, Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind o posibila intelegere intre 17 companii de a participa cu oferte trucate, individuale si in asociere, la opt licitatii organizate de Transgaz si Romgaz in perioada 2009 – 2011 pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale si lucrari de modernizare si intretinere a instalatiilor aferente.

La ora actuala, investigatia se refera la 11 licitatii organizate de Transgaz si Romgaz si sunt suspectate 23 de companii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri