Compania Fribourg Development va aloca 20 de milioane de euro pentru reconversia fabricii de mobila Libertatea din Cluj-Napoca si transformarea acesteia intr-un parc tehnologic, care va contine spatii de birouri si de IMM-uri, precum si locuinte, pe o suprafata de 45.000 de metri patrati.

Presedintele Fribourg Development, Ion Sturza, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca prima etapa a proiectului va fi finalizata in anul 2012, parcul urmand sa fie finalizat in totalitate intr-un interval de trei ani, potrivit Mediafax.

"Fribourg Development lanseaza proiectul Liberty Center Technological Park care vizeaza reconversia fabricii de mobila Libertatea din Cluj-Napoca si transformarea acesteia intr-un parc tehnologic. Pe o suprafata totala de 45.000 de metri patrati vom dezvolta un proiect cu functiuni multiple care va contine spatii de birouri, spatii pentru IMM-uri si mari corporatii pe o suprafata de 22.000 de metri patrati. Spatiul public va fi concentrat pe dezvoltarea de sali de expozitie, centre de sport, o clinica medicala si o zona rezidentiala, cu locuinte. Investitia va fi de 20 de milioane de euro, iar prima etapa va fi gata in 2012, proiectul urmand sa fie finalizat intr-un interval de trei ani", a spus Sturza, fost premier al Republicii Moldova.

Acesta a adaugat ca exista interes al unor mari companii sa investeasca la Cluj-Napoca, companii din domeniul telecomunicatiilor, IT, medicina si cercetare stiintifica in domeniul medicinii.

"Sunt companii din top 10 nu numai din Europa, ci si din lume interesate sa vina in noul parc tehnologic. Vor fi create 3.500 de locuri de munca in cadrul parcului", a mai spus Sturza.

Productia fabricii de mobila Libertatea va fi relocata intr-o unitate langa Cluj-Napoca.

Fribourg Development este o subsidiara detinuta de Fondul Privat de Investitii Fribourg Investments, firma din Cipru controlata de Sturza.

Fribourg Development detine 90% din actiunile fabricii Libertatea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Nokian a inaugurat o noua fabrica. Va produce 4 MIL. anvelope anual