Kandia Dulce, companie detinuta de familia austriaca Meinl, a achizitionat competitorul Supreme Chocolat, singurul producator independent ramas in cursa pe o piata evaluata la 240 mil. euro.

Reprezentantii celor doua companii au confirmat tranzactia, insa nu au oferit detalii suplimentare.

”Trebuie sa asteptam decizia Consiliului Concurentei dupa care vom putea oferi mai multe informatii despre tranzactie”, au precizat reprezentantii Supreme.

Pornita ca o afacere de familie de catre Jihad si Johhny Jabra, doi frati de origine libaneza, Supreme Group a deschis prima unitate de productie in anul 1992, avand ca obiect de activitate procesarea cafelei. Ulterior, grupul a intrat pe piata ciocolatei dupa vanzarea in 2001 a marcilor de cafea catre Kraft Foods. [Cititi si Proprietarul Primola: Romanii se vor reintalni cu situatia roz din 2008 in 7 ani ]

Cele mai importante branduri din portofoliul companiei sunt Primola, Anidor si Novatini.

In prezent, produsele Supreme sunt exportate in peste 20 de tari, printre care Ungaria, Cehia, Slovenia, Croatia, Serbia, Danemarca, Italia.
Grupul Supreme are aproximativ 800 de angajati. Din Supreme Group fac parte diviziile Supreme Chocolat (productie dulciuri), Supremem Imex (productie cafea) si SDN Trading (firma de distributie).

In urma tranzactiei, Kandia Dulce si Supreme, companii ce ocupa locul 2, respectiv 3, in industria locala a ciocolatei, ar putea depasi in volum liderul acestei piete – Kraft – ce detine o cota de 21%.

Din portofoliul Kandia Dulce fac parte brandurile Kandia, Laura, Magura, Rom, Sugus si Silvana.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor, Kandia Dulce a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 31,4 mil. euro si un profit de 440.000 euro.

La randul sau, afacerea detinuta de fratii Jabra a incheiat 2010 la nivelul de 21,8 mil. euro si un profit de 480.000 euro.

Kandia Dulce (fosta Cadbury) a fost achizitionata anul trecut de catre familia Meinl, cea care detine si Meinl Bank, intr-o tranzactie evaluata la aproximativ 30 de milioane de euro.

Piata ciocolatei din Romania este estimata la 240 mil. euro. Consumul de ciocolata este de 2 kg per capita.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
MedLife se extinde in Cluj-Napoca si anunta o noua achizitie