Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat transferul unor participatii reprezentand 35% din doua perimetre petroliere in Marea Neagra de la Sterling Resources catre doua firme partenere companiei canadiene, informeaza Mediafax.
"Sterling Resources confirma ca in 18 noiembrie a primit de la ANRM documentatia oficiala de aprobare a transferurilor cotelor de participare catre partenerii Sterling si de confirmare a termenelor contractuale ale concesiunii offshore", se arata intr-un comunicat al companiei canadiene.

Sterling Resources a cedat 20% din drepturile asupra perimetrelor Midia si Pelican catre firma Petro Ventures Europe si 15% catre Gas Plus International.

Ministerul Economiei anunta in luna octombrie ca reprezentantii consortiului format din Sterling Resources, PetroVentures si Gas Plus au promis investitii cuprinse intre 500 milioane dolari si un miliard de dolari in explorarea de hidrocarburi din Marea Neagra.

Tot atunci Sterling a anuntat ca a ajuns la un acord cu Ministerul Economiei privind tranferul catre firmele Petro Ventures si Gas Plus a unor participatii din drepturile de explorare a unor perimetre din platoul continental al Marii Negre.

Sterling a incercat anii trecuti sa vanda companiei britanice Melrose Resources 32,5% din obligatiile privind explorarea Pelican si Midia, cele doua parti semnand si o intelegere in acest sens, in 2009, fara ca transferul sa fie realizat. Tranzactia ar fi urmat sa aiba o valoare de 90 de milioane de dolari.

Compania canadiana are operatiuni in Anglia, Olanda, Romania si Franta.

Contractul de concesiune incheiat de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale cu Sterling este in atentia opiniei publice dupa ce Curtea Internationala de Justitie a decis in februarie 2009 ca Romaniei ii revine 79,3% din teritoriul disputat cu Ucraina in procesul legat de delimitarea platoului continental la Marea Neagra.

Ulterior a inceput o dezbatere politica privind acordul cu Sterling, generata de o hotarare a Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu, aprobata la sfarsitul mandatului, care face referire la concesiunea perimetrelor Pelican si Midia catre compania canadiana.

Mai multi politicieni au afirmat ca Tariceanu a acordat Sterling Resources mai multe drepturi decat erau prevazute in contractul initial si au sustinut inclusiv rezilierea acordului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri