"Agricultura mondiala este o mare oportunitate pentru extinderea modelului nostru de afaceri. Membrii echipei noastre au experienta in vanzarea de utilaje in Europa de Est", a declarat intr-un comunicat David Meyer, presedinte al Titan Machinery.

AgroExpert a fost infiintata in 2006, iar in anul fiscal precedent a obtinut venituri de circa 14 milioane de dolari.

Compania va ramane administrata de conducerea actuala, care va pastra o participatie minoritara la AgroExpert.

"AgroExpert are o echipa care cunoaste bine piata agricola din Romania. Prin aplicarea modelului operational al Titan Machinery si experienta in comercializarea utilajelor si componentelor CNH (subsidiara a Fiat), suntem increzatori ca primele noastre centre de vanzare din strainatate vor contribui la dezvoltarea companiei in anii urmatori", a declarat directorul operational al Titan Machinery, Peter Christianson.

Titan Machinery a fost infiintata in 1980 si are sediul central in West Fargo, North Dakota. Compania opereaza o retea de 91 centre de servicii si vanzare de echipamente agricole si de constructii in Statele Unite.

Citeste si:

In urma achizitiei AgroExpert, la reteaua Titan Machinery se vor adauga cele doua centre de distributie din Romania.

Titan Machinery comercializeaza mai multe branduri ale CNH, subsidiara detinuta integral de grupul Fiat Industrial. Intre acestea se numara Case IH, New Holland Agriculture, Case Construction, New Holland Construction, Kobelco si CNH Capital.

Agroexpert Capital SRL face parte din grupul Cefin si are ca asociati o firma inregistrata in Cipru, Entailo Holdings, cu 50% din partile sociale, si doua persoane fizice, fiecare cu 25% - Radu Cristan Lupu si Erich Urban (cetatean austriac).