Floriana Enescu, Managing Director al companiei de recrutare Qualia, considera ca in “noua realitate” in care se afla Romania, companiile trebuie sa depaseasca trecutul si comparatiile cu anii de boom economic si sa se adapteze la noile conditii de piata.
“La o realitate bazata pe calitativ, nu pe cantitativ, in care competentele, experienta si referintele sunt esentiale si fac diferenta. Consider ca trebuie sa ne obisnuim cu «noua realitate». Nu are rost sa ramanem agatati in trecut si sa comparam vesnic cifrele din prezent cu cele din 2008. In conditiile actuale, vor supravietui si, mai mult, vor face profit companiile care privesc catre viitor si care se adapteaza la noile conditii de piata”, spune Floriana Enescu.

Ea evidentiaza faptul ca piata de recrutare este diferita fata de perioada dinaintea crizei, iar companiile de profil trebuie, de asemenea, sa priveasca spre viitor.

“Conditiile precizate mai sus sunt valabile si pentru companiile de recrutare. In momentul de fata piata locurilor de munca nu este o piata rea, negativa, insa este o piata diferita, care trebuie inteleasa ca atare. Daca ne vom petrece timpul gandindu-ne ce bine era in 2007 / inceputul lui 2008 si cat de repede si usor angajam oameni vom pierde momentul prezent si solutiile pe care le putem gasi acum. Din punctul meu de vedere companiile care vor intelege acest lucru se vor dezvolta. Evident, acest lucru nu inseamna sa nu luam in calcul trecutul, ci sa invatam din el, fara a ramane prinsi acolo”, a spus Enescu.

Wall-Street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, s-a relansat sub sloganul “Pentru o noua economie”. Traim intr-o economie in care totul este in schimbare. Este vorba despre noua economie. Provocarile trebuie innoite permanent!

Legat de repozitionarea wall-street.ro,reprezentantul Qualia spune “Ideea mi se pare inspirata si potrivita. In domeniul in care activati, mass media, este esential sa te adaptezi la piata. Doar astfel poti furniza informatia de care cititorii au nevoie sau care ii intereseaza direct. Mi-ar placea sa vad articole pozitive, inspirante, istorii ale unor companii care s-au adaptat la prezent si la situatia economica de acum. Uneori nu putem vedea padurea de copaci, ceea ce inseamna ca de multe ori gasim solutii dupa ce ne-am indepartat de o anumita situatie. Ar fi interesant sa realizati interviuri cu persoane care au condus business-uri care au dat faliment sau au trecut prin situatii critice, cum vad acestia situatia acum, daca solutiile pe care le-au gasit atunci au fost cele mai bune sau daca acum ar face lucrurile diferit.Mi-ar placea sa citesc lucruri concrete, solutii practice, studii de caz, statistici”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri