Investitia, acoperita de companie din fonduri proprii, a presupus modernizarea zonei de productie si crearea de doua "camere curate" (spatii purificate) cu o suprafata de 1.300 de metri patrati.

"Flextronics detine cea mai mare unitate de productie de dispozitive medicale si de consumabile medicale din Europa de Est", a spus Bill Flaherty, presedintele Flextronics Medical.

In cadrul unitatii dedicate operatiunilor medicale se vor produce articole precum seturi perfuzabile, benzi gastrice, seturi de tuburi pentru drenaj si investigatii medicale. Intreaga productie este destinata exportului, clientii Flextronics fiind mari companii din domeniul echipamentelor si aparaturii medicale.

"Am inceput sa fabricam in 2003 primele subansamble - placi si componente electronice pentru monitorizarea cardiaca. Acum, prin investitia facuta, vom produce echipamente medicale de unica folosinta precum sonde, kituri medicale, catetere, precum si echipamente medicale de unica folosinta cu elemente electronice integrate", a declarat Angela Porumb, medical segment manager la fabrica din Timisoara.

Unitatea speciala pentru operatiunile medicale are o capacitate de productie de 200 de produse - subansamble de monitorizare a pacientului si solutii de viata asistate.

Citeste si:

Flextronics Timisoara a inceput sa produca in 1998. In prezent, suprafata de productie este de 40.000 de metri patrati. Compania comercializeaza produse dedicate pietelor medicala, auto, industriala, de telecomunicatii si IT.

In Romania, compania are 2.600 de angajati si se afla in topul primilor 20 cei mai mari exportatori de pe plan local. In anul fiscal 2010 (aprilie 2010 - martie 2011), Flextronics Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 500-600 milioane de dolari, potrivit estimarilor lui Radenko Prnja, directorul general al operatiunilor Flextronics in Timisoara.

Flextronics, cu sediul in Singapore, este specializata in design, inginerie, productie de echipament in domenii ca industria auto, echipament de calcul, industrie, infrastructura, medical si tehnologic.

Grupul are unitati in 30 de tari de pe 4 continente. Suprafata de productie totala este de 2,3 milioane de metri patrati. Flextronics are, la nivel global, 200.000 de angajati. In 2010, Flextronics a inregistrat venituri de 30 de miliarde de dolari.