Furnizorul de servicii de productie de componente eletronice Flextronics a inaugurat, in cadrul fabricii din Timisoara, o unitate speciala pentru operatiuni medicale, in urma unei investitii de 3,6 milioane de dolari.
Investitia, acoperita de companie din fonduri proprii, a presupus modernizarea zonei de productie si crearea de doua "camere curate" (spatii purificate) cu o suprafata de 1.300 de metri patrati.

"Flextronics detine cea mai mare unitate de productie de dispozitive medicale si de consumabile medicale din Europa de Est", a spus Bill Flaherty, presedintele Flextronics Medical.

In cadrul unitatii dedicate operatiunilor medicale se vor produce articole precum seturi perfuzabile, benzi gastrice, seturi de tuburi pentru drenaj si investigatii medicale. Intreaga productie este destinata exportului, clientii Flextronics fiind mari companii din domeniul echipamentelor si aparaturii medicale.

"Am inceput sa fabricam in 2003 primele subansamble - placi si componente electronice pentru monitorizarea cardiaca. Acum, prin investitia facuta, vom produce echipamente medicale de unica folosinta precum sonde, kituri medicale, catetere, precum si echipamente medicale de unica folosinta cu elemente electronice integrate", a declarat Angela Porumb, medical segment manager la fabrica din Timisoara.

Unitatea speciala pentru operatiunile medicale are o capacitate de productie de 200 de produse - subansamble de monitorizare a pacientului si solutii de viata asistate.

Flextronics Timisoara a inceput sa produca in 1998. In prezent, suprafata de productie este de 40.000 de metri patrati. Compania comercializeaza produse dedicate pietelor medicala, auto, industriala, de telecomunicatii si IT.

In Romania, compania are 2.600 de angajati si se afla in topul primilor 20 cei mai mari exportatori de pe plan local. In anul fiscal 2010 (aprilie 2010 - martie 2011), Flextronics Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 500-600 milioane de dolari, potrivit estimarilor lui Radenko Prnja, directorul general al operatiunilor Flextronics in Timisoara.

Flextronics, cu sediul in Singapore, este specializata in design, inginerie, productie de echipament in domenii ca industria auto, echipament de calcul, industrie, infrastructura, medical si tehnologic.

Grupul are unitati in 30 de tari de pe 4 continente. Suprafata de productie totala este de 2,3 milioane de metri patrati. Flextronics are, la nivel global, 200.000 de angajati. In 2010, Flextronics a inregistrat venituri de 30 de miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri