Piata constructiilor va creste usor in acest an si ar putea consemna un avans mai mare in 2012, sustinuta in principal de lucrarile de infrastructura, a declarat presedintele Patronatului Societatilor din Constructii, Cristian Erbasu.

"In comparatie cu 2010, in acest an piata constructiilor va termina usor pe plus. Sperantele noastre se indreapta catre anul viitor, cand piata ar putea avea o crestere mai mare, fiind sustinuta in special de lucrari de infrastructura", a declarat Erbasu, citat de Mediafax.

El a precizat ca lucrarile de infrastructura genereaza peste 75% din piata constructiilor, dar sectorul ar trebui sustinut si de proiecte private, cu o evolutie mai slaba in ultima perioada.

"Asteptam si investitiile pe zona privata, unde s-au anuntat multe proiecte, dar nu stim daca acestea vor incepe in 2012", a spus Erbasu.

Prezenta la eveniment, Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru, a afirmat ca piata constructiilor a stagnat in primele noua luni din acest an la nivelul perioadei similare din 2010, iar constructorii trebuie sa inteleaga ca "dupa o cadere brutala trebuie sa treci prin momente de cotitura".

Vass a precizat ca Romania ocupa locul al patrulea la nivelul Uniunii Europene dupa cresterea de 7,4% din trimestrul al treilea, iar viteza cu care recupereaza este mai mare decat media europeana.

Ea a prezentat o parte din masurile si programele derulate de autoritati in domeniul constructiilor in acest an sau pregatite pentru 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum redirectionezi impozitul pe venit daca nu vrei sa-l lasi statului
Setari Cookie-uri