"In comparatie cu 2010, in acest an piata constructiilor va termina usor pe plus. Sperantele noastre se indreapta catre anul viitor, cand piata ar putea avea o crestere mai mare, fiind sustinuta in special de lucrari de infrastructura", a declarat Erbasu, citat de Mediafax.

El a precizat ca lucrarile de infrastructura genereaza peste 75% din piata constructiilor, dar sectorul ar trebui sustinut si de proiecte private, cu o evolutie mai slaba in ultima perioada.

"Asteptam si investitiile pe zona privata, unde s-au anuntat multe proiecte, dar nu stim daca acestea vor incepe in 2012", a spus Erbasu.

Citeste si:

Prezenta la eveniment, Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru, a afirmat ca piata constructiilor a stagnat in primele noua luni din acest an la nivelul perioadei similare din 2010, iar constructorii trebuie sa inteleaga ca "dupa o cadere brutala trebuie sa treci prin momente de cotitura".

Vass a precizat ca Romania ocupa locul al patrulea la nivelul Uniunii Europene dupa cresterea de 7,4% din trimestrul al treilea, iar viteza cu care recupereaza este mai mare decat media europeana.

Ea a prezentat o parte din masurile si programele derulate de autoritati in domeniul constructiilor in acest an sau pregatite pentru 2012.