Liviu Sfrija, cel care a condus timp de sase ani operatiunile gigantului Henkel in Romania, s-a retras din companie pentru a se dedica unor proiecte personale.

Liviu Sfrija a lucrat timp de 16 ani in cadrul Henkel Romania, timp in care a ocupat pozitiile de sales manager, managing director, general manager si presedinte.

De la 1 decembrie, pozitia de presedinte al companiei va fi preluata de Niculae Olteanu, actualul CFO al Henkel Romania si Henkel Bulgaria, iar functia de director general divizia Detergenti Henkel Romania va fi preluata de catre Darina Stoyanova (in prezent director general divizia Detergenti Henkel Bulgaria).

Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe), Henkel Romania are in prezent 490 de angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 de marci. Compania este prezenta pe piata locala prin intermediul diviziilor de detergenti/ produse de curatat (Persil, Rex, Silan, Pur, Clin), produse cosmetice (Vademecum, Fa, Palette, Schauma, Syoss) si adezivi (Ceresit, Loctite).

Henkel Romania a raportat anul trecut afaceri de 560 de milioane de lei (133 mil. euro), in scadere cu 2% fata de valoarea de 571 de milioane de lei (135 mil. euro) consemnata in 2009.

Compania va finaliza in septembrie 2012 a treia fabrica de adezivi, unitate care va deservi zona de est a tarii. Investitia totala se ridica la 10 mil. euro, dintre care aproximativ 3 mil. euro reprezinta fonduri obtinute prin finantare europeana.

Cititi si Pe langa infrastructura, Guvernul ar trebui sa investeasca in scoli politice


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Unilever, Henkel si Colgate-Palmolive vor Coty pentru 7 mld. dolari