Omul de afaceri Dinu Patriciu compara Romania cu doi ciobani care se lauda pe un varf de munte cat de buni sunt la sex, dar constata cu amaraciune ca sunt singuri.
"Erau doi ciobani pe un varf de munte si se uitau spre satele din vale: «Daca te gandesti cat de bine ne descurcam noi la sex, dar ce pacat ca suntem singuri...», a spus Patriciu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca in Romania se vorbeste mult de potential, dar nu se face nimic.

"De 20 de ani tot vorbim de potential, dar haideti sa si facem ceva", a mai spus omul de afaceri.

Problema nu este cand va "muri" euro, ci cat va costa asta

Omul de afaceri Dinu Patriciu a mai spus ca este cert ca euro va "muri" in urmatoarea perioada si ca singura enigma este cat va costa disparitia monedei unice.

"Daca sunt un mare sustinator al UE, scriam in '98 ca adoptarea euro este cea mai mare greseala pe care a facut-o clasa politica din Europa. Problema nu este cand va muri euro, ci cat va costa", a spus Patriciu la un seminar.

El a afirmat ca Romania trebuie sa se trezeasca din "visul euro" si sa isi pastreze moneda nationala. "Iar daca tot cersim ceva, acesta sa fie dolarul", a adaugat Patriciu.

Omul de afaceri a acuzat din nou Banca Nationala ca franeaza dezvoltarea economiei.

"BNR trebui sa ia masuri pentru a incuraja consumul si creditele, altfel se va intra intr-un blocaj, mai ales pentru IMM-uri. Sistemul financiar trebuie sa se schimbe dramatic. Acum 90% din finantarile companiilor sunt oferite de catre banci, iar un astfel de sistem nu poate supravietui", a aratat el.

Patriciu a mai spus ca sectorul care sufera cel mai mult este cel al IMM-urilor.

Citeste si Patriciu: Mic.ro nu este nici de vanzare, nici aproape de insolventa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri