Grupul Rompetrol a anuntat incheierea lucrarilor de revizie si repornirea instalatiilor de productie de pe platforma Petromidia, precum si integrarea a sase noi instalatii in fluxul operational, ca parte a programului de crestere a capacitatii de rafinare la 5 milioane de tone de materie prima.

Rompetrol Rafinare a demarat, in 2007, un program de crestere a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia, de la 3,8 milioane de tone la peste 5 milioane de tone de materie prima. Valoarea programului, demarat in 2007, se ridica la peste 367 milioane de dolari.

Programul de crestere a capacitatii de procesare, initiat in 2006, trebuia sa se incheie anul trecut, dar termenul de finalizare a fost prelungit pentru primul trimestru din 2012, cand vor fi integrate in procesul de productie alte trei noi instalatii, potrivit informatiilor oficialilor.

“Programul de crestere a capacitatii de rafinare se va incheia in primul trimestru din 2012 si va permite consolidarea si dezvoltarea prezentei Rompetrol in regiunea Europei Centrale si de Est”, a declarat intr-un comunicat de presa Alexandru Nicolcioiu, vicepresedintele diviziei de rafinare si petrochimie a grupului Rompetrol.

Investitii de peste 100 mil. dolari in opt ani

Pe perioada opririi programate, au fost realizate "lucrari de mentenanta specifice activitatii de rafinare, precum inlocuirea catalizatorilor pentru mentinerea si cresterea calitatii carburantilor, dar si lucrari de modernizare a instalatiei de desulfurare gaze si de transformare a instalatiei de desulfurare distilat de vid in instalatie de desulfurare motorina", se arata in comunicat.

Nivelul total al investitiilor realizate de Rompetrol Petrochemicals in perioada 2002 -2010 se ridica la peste 107 milioane de dolari si au vizat cresterea activitatilor de profil, a capacitatilor de productie, a calitatii si a gamei de sortimente oferite.

Lucrarile realizate in revizie au fost executate de Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol.

Grupul Rompetrol opereaza in prezent peste 1.000 de puncte de alimentare in Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Franta Spania si Ucraina, urmand sa dezvolte operatiuni retail si in Turcia, in 2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
România, fabrică de SUV-uri: Peste 80% din producție este din acest segment
Setari Cookie-uri