Grupul italian de utilitati Enel a inaugurat, saptamana aceasta, un centru de comanda pentru operarea, de la distanta, a 14 statii de inalta si medie tensiune din Ilfov si Giurgiu (zona Muntenia Sud), investia de pana acum ridicandu-se la 90 de milioane de euro.
Astfel, toate defectiunile sau problemele din sistemul de distributie vor putea fi vazute in timp real direct la centrul de comanda din cadrul sediului Enel din Bucuresti, iar timpul de interventie va fi redus.

“Numarul total de statii de inalta si medie tensiune care vor fi comandate prin centrul de telecontrol va fi de 50. (…) Probabil ca investitia totala va ajunge la 100 de milioane de euro. E dificil de spus cand vom finaliza proiectul pentru ca vom adauga progresiv noi puncte”, a declarat Luca D’Agnese (foto), country manager al Enel Romania, intr-o conferinta de presa.

Sistemul va fi introdus, incepand cu anul viitor, si in Bucuresti. Totodata, reprezentantii companiei au estimat ca obiectivul de 50 de statii ar putea fi atins in 2012-2013.

Pana acum au fost conectate la centru 14 statii, la care se vor adauga altele 19 in perioada urmatoare.

Proiectul sistemului "telecontrol" a absorbit, pana acum, investitii de 90 de milioane de euro, fonduri folosite pentru lucrari de modernizare precum inlocuirea, instalarea si imbunatatirea diverselor componente ale retelei de inalta si medie tensiune, statiilor, dar si pentru infrastructura IT si securitatea acestora.

Sistemul de telecontrol a fost deja introdus in Banat si Dobrogea, unde durata medie a intreruperilor a scazut cu peste 50% in 2007/consumator/an, potrivit informatiilor Enel.



Investitiii de 800 mil. euro in 2011-2015

Compania italiana are in plan de investitii de 800 de milioane de euro pentru perioada 2011-1015, in Romania. “Anul 2011 a fost unul in care am evoluat conform previziunilor si putem confirma planul de investitii pentru Romania”, a mai spus D’Agnese.

Enel are in Romania operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, precum si in cel al productiei de energie electrica din surse regenerabile (parcuri eoliene). In Romania, Enel are 4.700 de angajati si ofera servicii pentru 2,6 milioane de clienti din Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea.

Sursa foto 1: Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri