Concernul DaimlerChrysler, prin intermediul firmei Star Transmission Cugir, si producatorul de jante Ronal intentioneaza sa investeasca zece milioane de euro fiecare in deschiderea a doua fabrici in Hunedoara.
Primarul Hunedoarei, Nicolae Schiau, a declarat ieri pentru Cotidianul ca municipalitatea se afla in discutii cu doua firme care intentioneaza sa deschida doua fabrici de componente auto in parcul industrial al orasului.

Potrivit lui Schiau, reprezentantii Star Transmission Cugir (STC), firma cu capital majoritar german, au vizitat in decembrie anul trecut zona Parcului Industrial Hunedoara, unde va fi amplasata viitoarea locatie. STC va deschide la Hunedoara o fabrica de productie pentru cutiile de viteze de la modelele produse de concernul DaimlerChrysler.

Oficialii companiei Star Transmission Cugir au cerut atunci un respiro de doua luni pina la sfirsitul lunii februarie, inainte de a se pro-nunta definitiv asupra investitiei. Au cerut un ragaz de doua luni. Asteptam. Dupa reactia de la prima intilnire, pareau destul de multumiti, a spus Schiau.

In cazul in care va spune da, STC va concesiona patru hectare de teren la un pret de zece eurocenti pe metru patrat pe an. Acestea sint tarifele stabilite de Consiliul Local. Investitorul poate cumpara terenul la un pret pornind de la cinci euro pe metru patrat, dupa ce se va achita de obligatiile asumate prin contractul de concesiune, a adaugat primarul Hunedoarei. Noua fabrica va angaja un numar de 400 de persoane.

Confirmarea Ronal

Daca in cazul STC inca se mai asteapta o decizie in privinta investitiei, producatorul german de jante Ronal a trimis deja confirmarea. Cu Ronal sintem intr-o faza mai avansata. Chiar zilele trecute am avut confirmarea de la firma de consultanta, a declarat Schiau.

Ronal intentioneaza sa concesioneze un teren de 15 hectare, la un kilometru distanta de Parcul Industria Hunedoara.

Locatia este agreata de cei de la Ronal. Vom avea noi intilniri pentru stabilirea termenilor de cedare a terenului. Poate fi vorba despre concesiune sau de vinzare, a precizat edilul Hunedoarei. Preturile de concesiune vor fi tot de zece eurocenti pe metru patrat pe an. Ca si in cazul STC, tarifele de cumparare vor fi similare. Nu vrem sa cerem prea mult, desi aproximativ 12 hectare din aceste terenuri apartin primariei, pentru ca grosul banilor va veni din taxe, a sustinut Schiau.

Restul de 3,5 hectare vor fi achizitionate de la Mittal Steel Hunedoara, care si-a dat acordul pentru vinzarea terenului catre investitorul german. Noua unitate Ronal va genera aproximativ 700 de locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri