Grupul Rompetrol, prin divizia de drilling (foraj), a inceput, de curand, forarea primei sale sonde din Romania, localizata in Filipestii de Padure, din judetul Prahova, pentru care a investit peste 8,5 milioane de dolari (cca 6,3 mil. euro).

"Investitia a vizat in principal achizitia unei instalatii de foraj, aceasta prima instalatie a companiei de pe teritoriul tarii", a declarat Gheorghe Georgescu, director general in cadrul Rompetrol SA, intr-un comunicat de presa.

Realizata Upet Targoviste si Imut Moreni, instalatia are o capacitate statica de 160 de tone metrice la carlig si poate fi folosita in conditii de maxima siguranta la adancimi de 2.500 de metri.

"Operatiunea face parte dintr-un contract de prestari servicii incheiat de Rompetrol SA cu OMV Petrom pentru realizarea pana in 2015 a unor lucrari de forare in perimetrele din Romania", se arata in comunicat.

Contractul, atribuit prin licitatie publica, a fost incheiat in luna iunie 2011 si are o valoare totala de aproximativ 29 milioane de dolari (21,7 mil. euro).

Rompetrol a desfaturat, prin divizia de drilling, operatiuni pe patru continente in tari precum Libia, Egipt, Irak, Siria, Kazahstan, Ecuador, Algeria, Iordania, Kuweit, Maroc, Sudan, India si Grecia, potrivit comunicatului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[FOTO] Investitie de 12,5 mil. EUR in fabrica de paine din Campia Turzii