Cifra de afaceri din industrie pe piata interna si externa a scazut in octombrie cu 5,5% fata de luna precedenta, in termeni nominali, iar comenzile noi din industrie s-au redus cu 17,8% in acest interval, potrivit datelor INS.
Comparativ cu octombrie 2010, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 14,7%, iar comenzile noi din industrie au avansat cu 1,1%, conform Mediafax.

In primele zece luni, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 17,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar comenzile noi din industrie s-au majorat cu 15,5%.

In octombrie, declinul cifrei de afaceri cu 5,5% fata de luna precedenta a fost generat de scaderea din industria prelucratoare (-5,9%). Industria extractiva a crescut cu 4,8%.

Pe marile grupe industriale, scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (-7,8%), industria bunurilor intermediare (-6,2%), industria bunurilor de capital (-5,6%), industria bunurilor de uz curent (-4%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-2,6%).

Fata de octombrie 2010, avansul cifrei de afaceri de 14,7% s-a datorat cresterilor inregistrate in industria prelucratoare (+14,8%) si in industria extractiva (+10,4%).


Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri in toate sectoarele: industria energetica (+41,1%), industria bunurilor intermediare (+16,7%), industria bunurilor de capital (+13,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,8%).

In primele zece luni, majorarea de 17,4% a cifrei de afaceri fost sustinuta de cresterilor din industria prelucratoare (+17,8%) si industria extractiva (+8,2%).

Pe marile grupe industriale, toate sectoarele au consemnat cresteri. Astfel, industria energetica a crescut cu 28,1%), cea a bunurilor intermediare cu 23,5%, industria bunurilor de capital cu 16,3%, industria bunurilor de uz curent cu 7,9% iar industria bunurilor de folosinta indelungata cu 5,1%.

Comenzile noi din industrie au scazut in octombrie fata de septembrie din cauza declinului inregistrat la toate grupele industriale: industria bunurilor intermediare (-24,2%), industria bunurilor de capital (-15,3%), industria bunurilor de uz curent (-9,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-2,2%).

Fata de octombrie 2010, comenzile au avansat datorita cresterilor inregistrate la industria bunurilor de capital (+4,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,6%) si industria bunurilor de uz curent (+1,8%). Scǎderi s-au inregistrat la industria bunurilor intermediare (-4,4%).

In primele zece luni, comenzile s-au majorat datorita cresterilor inregistrate la toate grupele industriale: industria bunurilor intermediare (+20,3%), industria bunurilor de capital (+13,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,5%) si industria bunurilor de uz curent (+8,2%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri