Furnizorul de servicii medicale private MedLife a deschis, luna aceasta, Spitalul de Ortopedie si Traumatologie, situat in zona Piata Iancului din Capitala, in urma unei investitii de 8,5 milioane de euro.
Spitalul are o capacitate totala de 45 de paturi, trei etaje si o suprafata de 2.000 de metri patrati, fiind specializat pe tratarea afectiunilor sistemului osteoarticular.

Unitatea medicala este prima din cadrul retelei cu aceasta specializare si cuprinde un ambulatoriu de specialitate, un departament de imagistica si radiologie, un bloc operator cu 3 sali de operatie, o sectie de terapie intensiva cu doua compartimente, un laborator pentru analize de urgenta, rezerve de cate 1 si 2 paturi, precum si o unitate de primiri urgente care va fi functional non-stop.

Investitia totala in spital se ridica la 8,5 milioane de euro, dintre care aproape jumatate din suma reprezinta fondurile cheltuite pentru echipamente.

Spitalul face parte dintr-un plan investitional cifrat la 52 de milioane de euro anuntat pentru intervalul 2011-2015.

"Spitalul este o continuare a planurilor de deschidere de spitale monodisciplinare. (...) Nu ne propunem sa ne transformam in spital de urgenta, dar vom rezolva micile traume, urgente", a declarat Mihail Marcu, presedintele Consiliului de Administratie (CA) al MedLife, la evenimentul de inaugurare.

In cadrul Spitalului de Ortopedie si Traumatologie lucreaza 80 de angajati, dintre care 5 medici ortopezi full-time, care vor asigura si garzile.

Oficialii MedLife estimeaza ca, in primul an de functionare, spitalul va inregistra o cifra de afaceri de 2 milioane de euro, cu 1.000 de pacienti tratati/lunar.

Oficialii MedLife au oferit si cateva exemple de tarife practicate in noul spital. Astfel, pretul pentru tratamentul unei fracturi (ghipsare) este de 300 de lei, o artroscopie se taxeaza cu 3.000 de lei, iar o protezare (fara costul protezei), cu 4-5.000 de lei.

Afaceri sub estimarile initiale

Pentru in 2011, MedLife estimeaza o cifra de afaceri de 49 de milioane de euro, cu 10% sub estimarile de la inceputul anului, din cauza "incasarilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate", potrivit lui Marcu.

"August-septembrie-octombrie au fost foarte slabe. Numarul de pacienti a crescut, dar consumul pe pacienti a scazut. Au fost poate primele luni istorice cand am avut aplatizare fata de 2010", a explicat presedintele CA al MedLife.

In 2010, cifra de afaceri a companiei a fost de circa 40 de milioane de euro.

In prezent, MedLife detine o retea formata din 9 hiperclinici, 8 laboratoare de analize, 6 spitale , 3 maternitati, 28 de centre medicale generaliste, 8 centre cu specializare unica si 6 farmacii.


In total, spitalele MedLife totalizeaza 545 de paturi, cel mai mare numar din sistemul medical privat, potrivit companiei.

- Spitalul Life Memorial, Bucuresti - 203 de paturi;
- Spitalul MedLife PDR, Brasov - 60 paturi;
- Spitalul MedLife Genesys, Arad - 75 de paturi;
- Spitalul de Pediatrie, Bucuresti - 132 de paturi;
- Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Eva, Brasov - 25 de paturi;
- Spitalul de Ortopedie si Traumatologie, Bucuresti - 45 de paturi.

Spre comparatie, Regina Maria (fosta Centrul Medic Unirea), principalul concurent al MedLife, detine o retea 19 policlinici proprii in Bucuresti si in tara, sase spitale, trei campusuri medicale, o divizie de laboratoare clinice, o banca de celule stem, precum si o farmacie.

Vezi un video-interviu cu Mihail Marcu:

Modelele trebuie schimbate! Capra vecinului functioneaza si in business [VIDEO]


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri