Fornetti Romania, companie care si-a cerut saptamana aceasta insolventa, isi justifica decizia prin faptul ca investitia de 10 mil. euro realizata in automatizarea fabricii din Timisoara nu poate fi recuperata “conform ritmului initial de crestere”, spune Jozsef Palasti, proprietarul fondator al Fornetti Franchise.

“La un an de la finalizarea investitiei de automatizare de peste 10 mil. euro, partial finantata din credite bancare in valuta, aceasta investitie nu poate fi recuperate conform ritmului initial de crestere, din cauza puterii de absorbtie reduse a pietei romanesti. Societatea, in urma investitiilor in tehnologia de productie, nu mai poate finanta in mod stabil operatiunile curente”, a declarat Jozsef Palasti.

Potrivit acestuia, compania este capabila sa asigure in continuare platile catre furnizori si partenerii comerciali.

“Initierea procedurii nu este neobisnuita avand in vedere evenimentele economice si tendintele actuale, fiind in fapt o procedura simpla si uzuala prin care o companie mare cere protectie juridica pentru a putea realiza in conditii optime planul sau de reorganizare. Compania intentioneaza sa mentina cele aproximativ 3.000 de locuri de munca create in Romania”, mai spune Palasti.

Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 90 mil. lei (21,5 mil. euro) si pierderi de 2,8 mil. lei (670.000 euro).

Compania Fornetti este prezenta pe piata autohtona din anul 2001, in urmare a extinderii in tara a activitatii Fornetti kft, cu sediul la Kecskemet, Ungaria. Din anul 2002, producatorul de preparate de patiserie a deschis o fabrica la Timisoara, ce ocupa o suprafata de 12.000 mp.

Fornetti are pe plan local 520 de angajati si 800 de magazine.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Lidl isi extinde reteaua locala cu doua noi magazine