"Pentru 2012 vad negru in fata ochilor, din cauza incertitudinii economice la nivel european, care va influenta si piata din Romania. Bancile sunt din ce in ce mai reticente cu creditele", a spus Paraschiv intr-o conferinta de presa, noteaza Mediafax.

El a adaugat ca grupul pe care il detine impreuna cu familia sa va avea in acest an o crestere cu 20% a cifrei de afaceri, de la aproape 150 de milioane de euro anul trecut, pe fondul suplimentarii capacitatilor de productie.

Familia Paraschiv a investit in acest an sapte milioane de euro in cresterea capacitatii de productie a mai multor ferme de pui pe care le detine la Ramnicu Valcea si in doua platforme logistice la Ramnicu Valcea si Popesti Leordeni.

"Vom investi circa patru milioane de euro in modernizarea unei ferme de porci pe care o avem in Ramnicu Valcea si unde crestem acum 13.000 de capete. Vrem ca pana in primavara sa ajungem la o capacitate de 75.000 de capete", a spus Paraschiv.

Pentru anul viitor, Paraschiv a bugetat investitii de aproape 10 milioane de euro, in principal in marirea capacitatii de productie a unei fabrici de furaje, de la 7.000 la 12.000 de tone pe luna. O parte din bani (circa 4 milioane de euro) vor fi cofinantare europeana.

Citeste si:

Grupul de firme are afaceri in domenii precum agro-zootehnie si trading. Cea mai importanta companie a grupului este producatorul si retailerul Ana si Cornel, infiintat in 1994. Retailerul detine o retea proprie de peste 100 magazine in Valcea, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Bucuresti, Ialomita, Vrancea, Bacau si alte orase.

"N-am depins pana acum de marii retaileri. Si acum, dar mai ales in urmatoarea perioada, lupta dintre marii retaileri va fi atat de mare incat la mijloc va pica de fiecare data producatorul. Marile magazine sunt din ce in ce mai multe, iar producatorii autohtoni raman aceiasi. Daca nu aveam magazine proprii, ar fi trebuit sa reduc tot din profitul meu, presat de lanturile de reatil, si nu m-as fi putut dezvolta", a spus Iustin Paraschiv.

El crede ca anul viitor preturile la toate tipurile de carne vor creste, urmand tendinta de la nivel european. In consecinta, romanii se vor indrepta catre produse mai ieftine.

"In 2012 s-a anuntat ca se vor relua exporturile de porci. Daca se va relua exportul catre Rusia, va fi cea mai mare realizare a Guvernului actual, pentru ca Rusia este unul dintre cei mai mari importatori de porci. Romania va fi competitiva datorita costurilor mici cu transportul pana in Rusia, piata care penu noi este mai intersanta decat cea a Uniunii Europene", a mai spus Paraschiv.

Grupul are peste 2.000 de angajati si detine si companiile Carmistin, Pajo Holding, Avicarvil si Ladrisi Grup.