Raportul Consiliului Concurentei privind investigatia pe piata carburantilor recomanda aplicarea de amenzi diferentiate intre companii, potrivit presedintelui autoritatii de reglementare, Bogdan Chiritoiu.
"Raportul distinge intre companii. Sunt diferente intre faptele comise de companiile investigate, iar legea spune ca initiatorul (unui comportament anticoncurential - n.r.) va fi sanctionat mai sever", a declarat Bogdan Chiritoiu (foto), dupa audierea reprezentantilor legali ai companiilor investigate, potrivit Mediafax.

Consiliul Concurentei investigheaza cele mai mari sase companii petroliere din Romania, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip si Lukoil, avand suspiciuni ca acestea s-au inteles in 2008 sa retraga de pe piata un sortiment de benzina.

Chiritoiu a adaugat ca avocatii companiilor mentionate au sustinut in cadrul audierilor nevinovatia clientilor lor.

"Reprezentantii legali ai companiilor au spus ca retragerea de pe piata a sortimentului de benzina a fost decisa individual de fiecare companie in parte si astfel nu au incalcat legea", a aratat Chiritoiu.

El a mai spus ca audierile de miercuri au reprezentat ultimul pas procedural in investigatia deschisa de Consiliul Concurentei, iar o decizie finala va fi luata in cateva zile sau saptamani.

Cea mai mare sanctiune pe care o poate aplica Consiliul Concurentei unei companii este amendarea cu 10% din cifra de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri