Compania Cenk Demir Group, din Turcia, este interesata sa deruleze „investitii majore" pe piata de energie verde din Romania, propundu-si, ca in viitor, sa ajunga la 100 MW pe plan local.

„Cenk Kucuk, CEO-ul grupului, sustine investitiile atat in energia solara, cat si in fermele eoliene, considerand ca energia verde este un sector al economiei care va genera venituri pe termen lung, iar piata romaneasca este o una atractiva pentru un astfel de business", potrivit unei informari de presa.

Grupul turc a alocat 30 de milioane de euro pentru prima faza a proiectului de dezvoltare a business-ului in Romania, tinta fiind atingerea unei capacitati de 100 MW.

In plus, Kucuk ia in considerare si dezvoltarea unei afaceri subsidiare, cu sere ultramoderne.

„In comparatie cu agricultura conventionala, procesul de productie care utilizeaza efectul de sera foloseste mai putina apa, mai putin teren si mai putin fertilizatori", a mai spus CEO-ul companiei din Turcia.

Grupul Cenk Demir foloseste, in Turcia, o centrala termica de 20 MW pe baza de gaz natural. In 2014, grupul va opera o alta centrala, cu o capacitate de 70 MW, tot pe gaze naturale.

Sursa foto: dan/FreeDigitalPhotos.net.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ondrej Safar, noul CEO al CEZ Romania. Martin Zmelik, inapoi in Cehia