Producatorul de alumina Alum Tulcea (BBGA), companie detinuta de grupul Vimetco, a finalizat procesul de licitatie pentru construirea propriei termocentrale la Tulcea, castigatorul va fi anuntat pana la finele primului trimestru al lui 2012.

Proiectul va fi dezvoltat de Vimetco Power Romania, companie parte a Vimetco Group si va consta intr-o termocentrala in cogenerare, de 250 MW, construita la Alum Tulcea, cu sprijinul financiar al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si al unor banci comerciale.

Dupa finalizarea studiului de fezabilitate, realizat de compania Tractebel Engineering, sapte companii au depus oferte: China Huadian Engineering, China National Electric Engineering, Consortium of Hyundai Engineering & Construction Korea si Itochu Corporation & Hyundai Engineering & Construction, Metka, Minmetals Engineering, Siemens si Sinohydro Corporation Limited.

“In zona operationala, an integrat extractia cu productia de alumina, realizand o reducere semnificativa a costurilor, dar si securizand alimentarea cu materie prima pentru Alro Slatina”, a declarat Gheorghe Dobra, Acting CEO Vimetco si director general Alum.

In conformitate cu studiul de fezabilitate, centrala va fi in cogenerare, livrand electricitate pentru Alum si partial pentru Alro, abur pentru Alum si apa calda pentru sistemul de incalzire al orasului Tulcea. Aceasta se va conforma cu toate cerintele Uniunii Europene legate de tehnologie si de protectia mediului.

In prima jumatate a lui 2011, Alum a preluat operatiunile miniere de bauxita din Sierra Leone, asigurand constanta alimentarii cu bauxita, la costuri predictibile. Adaugarea unui producator de electricitate la activele Grupului in Romania va consolida pozitia companiei pe piata locala si va duce la o mai mare predictibilitate a costurilor si la continuitatea operarii.

Alum este o rafinarie de alumina cu o capacitate de productie de 600.000 tone pe an. Alumina produsa de companie este livrata pe piata interna catre Alro SA, parte a Grupului Vimetco, precum si la export. Actiunile companiei Alum sunt cotate la Bursa de la Bucuresti din 1997.

Sursa foto: www.alum.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri