Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a revizuit bugetul pentru anul in curs si estimeaza un profit net de 76 milioane dolari, in urcare cu 19% comparativ cu castigul estimat la inceputul anului, de 64 milioane dolari, informeaza Mediafax.
Compania arata ca redimensionarea bugetului este motivata de rezultatele obtinute in primele noua luni, precum si de inchiderea unei unitati de productie, se arata intr-un raport al Alro transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In primele noua luni, profitul net al Alro a crescut cu 70%, iar veniturile au urcat cu 24,5%.

Alro, cel mai mare consumator de electricitate din tara, a oprit in luna octombrie o unitate de productie, ca urmare a reducerii cantitatii de energie achizitionata de la Hidroelectrica, societate afectata sever de seceta din a doua jumatate a anului.

Alro cumpara cea mai mare parte a electricitatii de la Hidroelectrica. Dupa reducerea livrarilor de catre Hidroelectrica, Alro a cumparat energie de pe piata, la preturi de aproape doua ori mai mari.

Alti factori care au determinat compania sa regandeasca bugetul sunt reprezentati de cresterea cotatiilor tonei de aluminu la bursa de metale din Londra, de la 2.300 dolari la 2.422 dolari, precum si de scaderea cu 5% a cursului de schimb leu/dolar, de la 3,2 lei pentru un dolar la 3,04 lei.

In varianta revizuita a bugetului, veniturile companiei sunt estimate sa urce cu aproximativ 14%, la 843,3 milioane dolari, fata de nivelul de 740,9 milioane dolari estimat la inceputul anului. Compania vizeaza cheltuieli de 752,1 milioane dolari, mai mari cu 13% comparativ cu nivelul de 664,7 milioane dolari anticipat anterior.

Alro a revizuit si cheltuielile cu utilitatile, la 216,5 milioane dolari, in crestere cu 8,4% fata de 199,6 milioane dolari in varianta initiala a bugetului.

Producatorul de aluminiu este detinut de grupul Vimetco, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitki.

Ultimele tranzactii cu actiunile Alro au fost raportate marti, la pretul de 3,28 lei, cotatie la care compania are o capitalizare de 2,34 miliarde lei (716 milioane dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri