Patru combinate chimice controlate de miliardarul Ioan Niculae au beneficiat de gaze din productia interna - deci la un pret mult mai avantajos - chiar daca aveau datorii la stat. Combinatul Azomures, in schimb, nu a beneficiat de acelasi tratament, primind gaze doar dupa ce si-a platit toate datoriile catre stat, asa cum spune si legea, potrivit Romania Libera.
40 de persoane - functionari publici cu functii de conducere din cadrul Romgaz, Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energie (ANRE) si reprezentanti ai unei societati comerciale din municipiul Bucuresti - sunt anchetate in acest dosar, anunta un comunicat al DIICOT.

Actiunile acestora au produs un prejudiciu de 126 de milioane de dolari patrimoniului Romgaz si bugetului consolidat al statului si au avut drept consecinta punerea in pericol a sistemul energetic national.

„Activitatea infractionala a vizat modalitatea de contractare de catre societatea comerciala a unor cantitati considerabile de gaze naturale, la preturi mult diminuate fata de cele practicate de SNGN ROMGAZ SA, obtinerea de gaze naturale doar din productia interna, cu eludarea reglementarilor legale in materie precum si mentinerea facilitatilor acordate societatii, in conditiile in care inregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate”, arata comunicatul citat.

De asemenea, se mai retine ca activitatea infractionala a generat imposibilitatea repartizarii de catre SNGN ROMGAZ SA a rezervelor necesare pentru realizarea programului national de inmagazinare si cresterea importului de gaze naturale, cu consecinta punerii in pericol a Sistemul Energetic National, ca ramura strategica a economiei nationale si subminarii economiei nationale.

In perioada 28-29 decembrie 2011, la sediul DIICOT au fost audiate 35 de persoane, carora le-a fost adusa la cunostinta invinuirea, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa aiba loc audierea celorlalti invinuiti.

Ioan Niculae: Nu am primit gaz la pret preferential

Contactat de Realitatea Tv, omul de afaceri a negat acuzatiile care i se aduc si a precizat ca a auzit de dosarul instrumentat de procurori din presa.

"Noi nu am primit niciodata gaz la alt pret decat alte companii din Romania. Companiile mele nu au datorii la stat. Intrebati-i pe procurori. Faceti o mare eroare sa dati la o astfel de ora informatii inexacte", a declarat Niculae la Realitatea TV.

Vezi aici ce a mai declarat omul de afaceri despre decizia DIICOT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri