IKEA recheama centurile de siguranta ale scaunelor pentru copii Antilop, produse fabricate in China si vandute in intreaga lume, inclusiv in Romania.

Retailerul suedez de mobila a primit, in ultimele doua luni ale lui 2011, sesizari din partea clientilor privind un defect al centurilor de siguranta ale scaunelor Antilop.

Astfel, compania a decis rechemarea scaunelor inalte cu centura de siguranta pentru copii Antilop cu numarul de identificare a furnizorului 17389 si datate 0607-0911 (06-anul, 07-luna), intrucat acestea au un defect care face posibila desprinderea centurii de siguranta. Scaunele vizate de rechemare au fost produse in China.

La nivel mondial, s-au vandut 1,2 milioane de bucati de scaune de copii cu datele de fabricatie mentionate. In Romania s-au vandut, in total, 1.750 de astfel de produse, la un pret de 69,99 de lei. Scaunele nu se mai gasesc in prezent in magazin, potrivit oficialilor IKEA.

"Pentru a preveni orice risc de desfacere a centurii in timpul utilizarii, compania a decis sa ofere inlocuirea gratuita a centurilor de siguranta pentru scaunele inalte Antilop din loturile mentionate", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Cei care doresc inlocuirea centurilor de siguranta trebuie sa contacteze departamentul de relatii cu clientii al magazinului.

IKEA detine in Romania un singur magazin, deschis in 2007 in zona Baneasa din Bucuresti. Pana in martie 2010, unitatea a fost operata in sistem de franciza, iar mai apoi a devenit parte a grupului suedez. IKEA opereaza la nivel mondial o retea de 325 de magazine in 38 de tari (potrivit celor mai recente date, din august 2011).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mango a deschis primul magazin in regiunea nord-est a Romaniei