Clasamentul celor mai mari companii farmaceutice din Romania continua sa fie dominat de Sanofi, care in primele noua luni din 2011 a realizat vanzari de aproape 164 milioane de euro. Vezi cum arata top 10 jucatori din piata locala de medicamente, conform datelor companiei de cercetare IMS Health.
Sanofi (Franta) se afla in fruntea clasamentului celor mai mari companii farmaceutice din Romania, cu vanzari in primele noua luni ale anului trecut de 163,9 de milioane de euro, in scadere cu 6,1% fata de perioada similara din 2010, si o cota de piata de 8,7%.

Pe locul al doilea se situeaza Roche, care in perioada analizata a realizat vanzari mai mici cu 7,8% fata de intervalul similar din 2010. Astfel, compania elvetiana a obtinut vanzari de 158,8 milioane de euro si o cota de piata de 8,4%.

Al treilea clasat in ierarhie este GlaxoSmithKline/GSK (Marea Britanie), care a obtinut in primele noua luni ale lui 2011 vanzari de 124 milioane de euro, in crestere cu 4,1% fata de ianuarie-septembrie 2010, si o cota de piata de 6,6%.

Clasamentul este continuat de Novartis (Elvetia), companie care a realizat in primele noua luni ale anului vanzari de 122,6 milioane de euro, in crestere cu 3,5% fata de perioada corespondenta din 2010, si o cota de piata de 6,5%.

Pe locul al cincilea se afla Pfizer (SUA), cu vanzari de 109,9 milioane de euro, in scadere cu 8,8% fata de ianuarie-septembrie 2010, si o cota de piata de 5,8%.

Locurile urmatoare sunt ocupate, in ordine, de Merck & Co (95,5 mil. euro), Servier (93,4 mil. euro), AstraZeneca (89 mil. euro), Daiichi-Sankyo (73,2 mil. euro) si Abbott (62,9 mil. euro).

Top 10 companii farmaceutice din Romania

(in functie de vanzari, in perioada ianuarie-septembrie 2011)


Sursa: IMS Health
Nota: valorile nu sunt rotunjite si reprezinta intrari in farmacii, la pret de achizitie al farmaciilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri