Conducerea Transelectrica (TEL) estimeaza pentru acest an venituri de 2,62 miliarde lei (603,9 milioane euro), in scadere cu 6%, insa un profit brut de 51,7 milioane lei (11,9 milioane euro), de doua ori mai mare decat cel prevazut in bugetul rectificat pentru anul trecut.
Cheltuielile prevazute in bugetul pentru acest an ar urma sa scada cu 7%, la 2,57 miliarde lei (592 milioane euro), conform unui raport prin care este completata ordinea de zi a AGA transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

La inceputul anului trecut, compania de stat a prezentat un buget pentru acest an care viza venituri de 2,78 miliarde lei (656,3 milioane euro), cheltuieli de 2,75 miliarde lei (650,4 milioane euro) si un profit brut de 25 milioane lei (5,9 milioane euro). In luna august Transelectrica a anuntat ca a revizuit in crestere profitul pentru acest an. Astfel, de la un profit brut de 25 milioane lei, Transelectrica a urcat prognoza la 42 milioane lei (9,9 milioane euro).

Ulterior, la mijlocul lunii decembrie, conducerea companiei a anuntat ca a rectificat din nou bugetul si a revenit la sumele initiale. Bugetul rectificat a doua oara urmeaza sa fie aprobat in AGA programata pentru 19 ianuarie.

Compania a inregistrat pierderi de 25 milioane lei (5,8 milioane euro) in al treilea trimestru al anului trecut, dar pe ansamblul primelor noua luni profitul net a fost de 153,4 milioane lei (36,4 milioane euro). Castigul din primele noua luni este de aproape 30 de ori peste castigul obtinut in perioada similara din 2010.

Ministerul Economiei detine 73,69% din actiunile companiei, Fondul Proprietatea aproape 13,5%, iar mai multi actionari cumuleaza 12,81% din titluri.

Actiunile Transelectrica au incheiat sedinta de tranzactionare de vineri in scadere cu 1,13%, la pretul de 17,5 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 1,28 miliarde lei (295 milioane euro).

(Pentru conversia in euro a sumelor prevazute in bugetul pentru acest an a fost utilizat cursul leu/euro publicat vineri de BNR, de 4,3434 lei/euro, iar pentru bugetul de anul trecut a fost folosit cursul mediu de schimb leu/euro din 2011, de 4,2379 lei/euro. In cazul rezultatele financiare trimestriale de anul trecut a fost utilizat cursul de schimb mediu din perioada respectiva).

Sursa foto: Transelectrica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri