Retailerul Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, a deschis miercuri doua magazine, in Bucuresti si localitatea Mihailesti din Giurgiu, ajungand astfel la 108 unitati la nivel national.
Magazinul din Bucuresti este deschis pe strada Fabrica de Glucoza si are o suprafata de vanzare de 570 de metri patrati. Supermarket-ul de la Mihailesti este ceva mai mare, cu o suprafata de vanzare de 670 metri patrati, informeaza Mediafax.

Reteaua Mega Image ajunge astfel la un total de 108 magazine, sub brandurile Mega Image si Shop&Go, si se va extinde cu inca doua unitati pana la finele lunii ianuarie.

Grupul belgian Delhaize, proprietarul retelei de supermarketuri Mega Image, a preluat in luna octombrie si cele trei magazine G'market pe care compania turca Anchor Group le detinea in Bucuresti.

Delhaize a anuntat recent ca vrea sa reduca personalul cu 5.000 de posturi dupa vanzari sub estimari in trimestrul al patrulea pe pietele dezvoltate, in SUA si Belgia, din cauza deteriorarii increderii consumatorilor si concurentei agresive.

Delhaize, care genereaza aproximativ 65% din venituri in SUA, a anuntat ca va inchide 113 magazine americane cu performante nesatisfacatoare si alte 20 de unitati din Bulgaria, Serbia si Bosnia si Hertegovina.

La nivelul anului 2011, vanzarile Delhaize au crescut cu 1,3%, la 21,11 miliarde euro, de la 20,85 miliarde euro in anul anterior.

Pe pietele emergente, respectiv in Europa de Sud-Est si Asia, inclusiv Romania si Bulgaria, vanzarile grupului belgian au crescut anul trecut cu 32%, de la 1,8 miliarde euro la 2,4 miliarde euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri