Liderii sindicatului “Samus”, de la fabrica Electrolux din Satu Mare, au declansat joi o greva de avertisment si au anuntat ca incepand de marti vor intra in greva generala. Compania Electrolux sustine ca a incercat sa negocieze cu sindicatul noul contract de munca si mai mult ca inca este deschisa negocierilor.
De la declansarea conflictului de munca, Electrolux a initiat mai multe runde de negocieri cu liderii de sindicat, in cadrul carora compania a venit cu diverse propuneri pentru un nou contract colectiv de munca, insa sindicatul nu este de acord cu adoptarea unui nou contract colectiv de munca si nici cu aplicarea noului Cod al Muncii.

Electrolux subliniaza ca toate ofertele transmise catre sindicat se bazeaza pe noul Cod al Muncii. Atat actiunile intreprinse de companie, cat si propunerile inaintate sindicatului sunt legale si respecta legislatia din Romania.

„Mai mult decat atat, Electrolux doreste sa ajunga la o decizie favorabila ambelor parti, care sa tina cont atat de cererile angajatilor, cat si de noul Cod al Muncii – pe care Electrolux este obligat sa-l puna in aplicare incepand cu 2012”, se mentioneaza in comentariul remis de companie la adresa situatie din Satu Mare.

Electrolux informeaza ca, atat in vechiul contract colectiv de munca (din 2011), cat si in propunerile inaintate sindicatului, salariul minim oferit angajatilor fabricii din Satu Mare este mai mare decat salariul mediu din judet.

In plus, oficialii companiei spun ca in luna ianuarie 2012 Electrolux va mentine si va plati remuneratia angajatilor la acelasi nivel de anul trecut, desi contractul colectiv de munca a expirat la data de 31 decembrie 2011.

Greva de avertisment de joi a tinut doua ore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri