Cei care vor sa scape de umilintele din policlinicile si spitalele publice isi pot cumpara asigurari de sanatate private care acopera servicii de pana la 1.000 de euro.
Pe piata asigurarilor, planurile de sanatate includ atat asigurari individuale, cat si pentru companii. Firmele le pot oferi salariatilor lor polite de asigurari private de sanatate. Prin acestea, angajatii pot beneficia de consultatii de medicina generala, de specialitate, servicii de ambulanta, analize, servicii de radiografii, investigatii. Limitele valorice ale serviciilor medicale acoperite de polite sunt sensibil egale intre societatile de asigurare si se incadreaza, de obicei, intre 10.000 si 100.000 de euro cand clientii sunt companii si intre aproximativ 300 si 1.000 de euro cand asiguratii sunt persoane fizice. Desigur ca exista mai multe particularizari la fiecare dintre societatile de asigurari, in functie de varsta asiguratului, de antecedentele de sanatate, de venituri, de pretentiile clientilor.

In scurt timp, concurenti precum Grawe Asigurari Romania si Asirom vor lansa polite private de sanatate si poate si grupul elen Athens Medical Group, prezent pe piata romaneasca prin clinicile Medsana, afirma Timo van Voorden, presedintele Interamerican.

Se cauta parteneri

Ca sa-si poata vinde mai bine serviciile, clinicile private au inceput sa bata la usa firmelor de asigurari, in cautarea unor asocieri. Unirea Medical Center cauta o firma de asigurari cu care sa poata face un parteneriat pentru servicii medicale. Clinici precum Medisystem sau Medicover colaboreaza deja cu societati de asigurari precum Interamerican, respectiv Aviva. Si daca numarul furnizorilor particulari de servicii medicale va creste, atunci preturile vor scadea, iar asiguratii vor avea de castigat pentru ca politele de asigurare s-ar putea ieftini. Pentru o clinica de sanatate, gasirea unui partener de pe piata asigurarilor aduce dezvoltarea si extinderea activitatii, dar si a portofoliului de clienti.

Asigurarile private de sanatate sunt o directie de dezvoltare fireasca pentru un furnizor de servicii medicale. Acest pas trebuie insa foarte bine evaluat, deoarece, pentru noi, fiecare arondat, fiecare pacient este, in primul rand, o persoana, iar sistemul de asigurari poate duce la depersonalizarea serviciilor medicale. Experienta de pe piata arata ca, cel putin deocamdata, asigurarile nu au reusit un impact real in piata serviciilor medicale. In aceste conditii, noi evaluam in continuare cu toata seriozitatea posibilitatile unui parteneriat si vom face un pas ferm in aceasta directie atunci cand vom vedea un beneficiu real pentru arondati, la un pret convenabil, ne-a declarat Sergiu Negut, director executiv, Unirea Medical Center.

Interamerican prin Medisystem

Interamerican si Medisystem, divizii ale grupului financiar Eureko, care detine si spitalul privat Euroclinic din Bucuresti, si-au propus pentru anul 2006 sa incheie circa 5.000 de asigurari private de sanatate. Persoanele care pot beneficia de o polita privata Medisystem trebuie sa aiba un venit net de minim 400 de euro. Prima de asigurare se situeaza intre 30 si 60 de euro pe luna, in functie de varsta, venit si istoricul medical, si are o limita de acoperire intre 10.000 si 100.000 de euro. Medisystem, reteaua de clinici private detinuta de grupul financiar Eureko, este un concept prezent pe piata din Grecia de sapte ani, prin intermediul a trei spitale proprii.

Exemplu de asigurari Interamerican

Tipul produsului: individual
- Varsta asiguratului: 30 de ani
- Mod de plata a primei: anual
- basic plan: 368 de euro
- full plan: 722 de euro

Tipul produsului: family- Varsta asiguratului: 30 de ani
- Conditie: cu un singur copil
- Mod de plata: anual
- Prima de asigurare
- basic plan: 850 de euro
- full plan: 1.715 euro

Acestea sunt primele in cazul in care asiguratul se incadreaza in pachetul de servicii de sanatate corespunzator fiecarui tip de polita.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/stiri/article.php?ContentID=1033

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri