Peste 150 de antreprenori si manageri de companii din Romania vor participa saptamana viitoare la Romanian Business Leaders Summit (RBLS), pe 2-3 februarie, un eveniment organizat de fundatia Romanian Business Leaders. Scopul? Demararea unor intiative concrete pentru Romania, pentru ca asa cum spune Mihai Marcu, presedintele Medlife si fondator al organizatiei, „orice lider trebuie sa dea inapoi societatii”.
Miercuri, boardul fundatiei Romanian Business Leaders a prezentat summitul care va avea loc saptamana viitoare.

„Oamenii care vor participa la summit vor veni cu ideile de proiecte, ei trebuie sa creeze aceste actiuni, nu sa se ralieze la unele deja prestabilite”, a explicat Marcu.

In cele doua zile ale Summit-ului, participantii se vor imparti pe echipe si vor lucra la identificarea unor proiecte concrete pentru sase directii de actiune: educatia; buna guvernare si statul modern; cultura antreprenoriala; capitalul autohton; coagularea comunitatii; strategia de tara. Aceste sase teme au rezultat in urma unei mese rotunde organizate de Fundatia Romanian Business Leaders (FRBL) in luna decembrie, la care au participat aproximativ 80 de lideri din mediul de afaceri privat.

„Exista un grup de lideri autentici, platitori de taxe, creatori de locuri de munca si trebuie sa se construiasca o comunitate, care sa aiba o voce”, a spus Marcu. „Mai uniti probabil vom reusi sa cream niste modele de lideri de business in Romania. Acestea exista si acum, dar sunt deformate, iar acest model deformat este foarte periculos pentru ca se creeaza o perspectiva gresita asupra a ceea ce inseamna sa fii lider de business.

Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank, membru al boardului fundatiei RBL, considera ca liderii adevarati sunt doar cei care creaza alti lideri. „Noi trebuie sa transmitem mai departe, sa cream alti lideri”, spune Pascariu.

El considera ca tinerii au in cea mai mare parte modele false, iar oamenii care au succes trebuie sa arate ca succesul nu este intamplator.

O alta ideea pe care Marcu a marsat in discursul tinut miercuri este faptul ca acest demers este apolitic.

„Rolul principal al unui lider autentic este sa produca rezultate,” spune Felix Daniliuc, director general al Raiffeisen Leasing, participant la Summit si unul dintre cei 25 ambasadori Romanian Business Leaders (RBL).

„Rezultatele trebuie sa aiba impact economic, social si educational. Pentru aceasta, avem nevoie de o abordare completa care, pe langa crearea de echipe si comunitati pentru dezvoltarea de strategii si directii clare de actiune, mai presupune si disponibilitate, voluntariat si asumarea responsabilitatilor specifice unei comunitati de lideri autentici. Sunt convins ca RBLS va reprezenta busola de care avem nevoie pentru realizarea celor de mai sus”, a mai spus Daniliuc.

Evenimentul din 2-3 februarie este primul intr-un proiect pe termen lung.

„Vrem sa generam proiecte in care sa cooptam cat mai multi lideri integri. Decidentii politici nu pot avea perspectiva corecta fara implicarea comunitatii de business, care are know-how si o abordare pragmatica a realitatii economice si sociale”, a declarat Mihai Marcu, presedinte RBL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri