Doi retaileri-mamut pe piata mondiala ar putea lua in considerare Romania ca urmatoarea piata de desfacere. Deocamdata, se asteapta ca Wal-Mart si Tesco sa se plictiseasca de China si de India.
Cel mai mare retailer mondial, Wal-Mart, si britanicii de la Tesco ar putea intra pe piata romaneasca in citiva ani. Fratii americani ai Wal-Mart, lantul de supermarketuri Tesco, ar putea urma si el acelasi trend. Piata romaneasca de retail este pregatita sa primeasca acesti giganti, a spus Brian Moore, directorul general al companiei americane de consultanta EMR-Namnews.

Singurul motiv, a continuat Moore, pentru care acesti operatori nu au intrat inca in Romania este acela ca in prezent se concentreaza asupra altor piete, cum ar fi China sau India. Problema nu este daca, ci cind vor veni in Romania, a adaugat Moore. Insa, in momentul in care gigantii vor anunta oficial ca vor face acest pas de extindere in Romania, piata locala de retail se va schimba dramatic, incepind de la standarde si preturi. Companiile care opereaza in prezent in Romania mai au inca timp sa-si imbunatateasca serviciile oferite si sa se pregateasca de competitia dura care va fi generata de Tesco si Wal-Mart, a sustinut Moore.

Printre principalele avantaje pe care le au operatorii de supermarketuri deja existenti pe piata romaneasca, analistul american a enumerat pozitionarea buna a locatiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Wizz Air lansează un nou zbor din România
Setari Cookie-uri