Grupul Rompetrol a anuntat printr-un comunicat oficial ca Dinu Patriciu nu se mai afla la conducerea nici uneia dintre companiile din Romania ale Grupului Rompetrol, decizia fiind luata pentru a proteja interesele angajatilor, actionarilor si partenerilor companiei. Aceasta demisie vine in urma citarii repetate in instanta a presedintelui grupului, problemele sale de natura juridica afectand imaginea companiei si evolutia acesteia la bursa.

Dinu Patriciu ocupa, in continuare, functia de presedinte si director general al Grupului Rompetrol, cu sediul in Olanda, din al carui board executiv mai fac parte domnii Phil Stephenson, Andre Naniche, noul director operational al grupului si dl. Alexandru Bucsa.

Am luat aceasta hotarare in cadrul mai larg al reorganizarii managementului grupului cu mai multe luni in urma, strategia aplicandu-se treptat, pe masura indeplinirii tuturor cerintelor legale. Pe de alta parte, era absolut necesar sa stabilesc toate detaliile pentru buna functionare si continuarea procesului de crestere al companiilor Rompetrol, pana cand acuzatiile nereale impotriva mea si a colegilor mei vor fi dovedite ca nefondate. Sunt sigur ca managementul companiilor din tara va continua sa administreze afacerile cu aceeasi determinare ca si pana acum, a declarat Dinu Patriciu.

Patriciu este mandru de activitatea sa

Dinu Patriciu s-a aratat multumit de activitatea sa in fruntea Gupului Rompetrol in Romania, transmitandu-le angajatilor sa fie optimisti privind evolutia viitoare a companiei.

Sunt mandru ca, impreuna, am creat o companie romaneasca ambitioasa si prospera. De cand am preluat-o, am generat venituri oneste prin munca dedicata in folosul celor mai mult de 30.000 de actionari; am creat locuri de munca si m-am straduit sa asigur venituri decente pentru toti cei care lucreaza aici. In prezent, scopul nostru este de a deveni una dintre cele mai mari companii petroliere independente din regiune, atat in beneficiul celor care ne sunt asociati cat si al Romaniei in general. Rompetrol are o echipa de management foarte capabila si eu sunt convins ca suntem capabili sa cream valoare si sa aducem prosperitate in aceasta tara a declarat Dinu Patriciu.

Grupul Rompetrol a raportat in 2005 o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de dolari, respectiv 4,8 miliarde USD prin includerea companiilor din Franta si din Spania ale grupului, si a contribuit in mod substantial la bugetul de stat al Romaniei platind taxe de peste 820 milioane de dolari, ceea ce reprezinta mai mult de 6% din veniturile statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri