Compania de paza si securitate Securitas a introdus, la sfarsitul lunii trecute, o cerere la Tribunalul Bucuresti, pentru demararea procedurii de insolventa in cazul retailerului Billa.
„Motivul pentru care s-a solicitat insolventa este existenta unei creante. Debitul reprezinta sume datorate de Billa pentru serviciile de paza prestate”, au declarat oficialii Securitas pentru wall-street.ro.

Acestia sustin ca, anterior depunerii cererii de chemare in judecata, au existat negocieri directe intre reprezentantii celor doua companii, precum si ulterior, intre avocati, dar fara rezultat.

„Contractul cu Billa este din 2005 si s-a incheiat in vara lui 2011, neexistand de-a lungul derularii sale intarzieri la plata semnificative, cu exceptia ultimei perioade”, au mai spus reprezentantii Securitas.

Oficialii Billa afirma insa ca este vorba despre o presupusa creanta pe care compania de retail ar avea-o fata de Securitas. „Neindeplinindu-si obligatiile contractuale fata de Billa Romania si in incercarea de a recupera o pretinsa creanta pe care ar avea-o impotriva Billa Romania, Securitas Services a introdus o cerere de insolventa impotriva societatii noastre”, au precizat reprezentantii retailerului.

In plus, acestia mai sustin ca in urma cu cateva luni, Tribunalul Bucuresti a respins ordonanta de plata promovata de Securitas pentru aceeasi creanta considerata de Billa ca fiind pretinsa.

„Acest fapt va fi dovedit in instanta de catre avocatii nostri, care vor prezenta probe ce sprijina acest punct de vedere”, au anuntat oficialii Billa, adaugand ca isi vor rezerva dreptul de a solicita Securitas plata de daune pentru prejudiciile aduse.

In opinia lor, cererile privind deschiderea procedurii de insolventa reprezinta „o masura abuziva din ce in ce mai uzitata de societati comerciale pentru recuperarea creantelor uneori datorate, alteori nu, de diversi parteneri contractuali”.

Billa detine in prezent o retea de 61 de supermarketuri in Romania. Retailerul face parte din grupul german Rewe, care mai opereaza pe plan local si lantul de magazine de tip discount Penny Market/Penny XXL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri