Compania finlandeza Ruukki, cu activitati si pe piata locala de solutii metalice, mizeaza pe o crestere a vanzarilor pe plan local de cel putin 10% in 2012.
Romania este tara cu una dintre cele mai mari capacitati de productie a grupului din aceasta regiune dedicate diviziei Ruukki Construction, fabrica locala fiind principalul furnizor de produse pentru pietele din aceasta zona. De asemenea, activitatile diviziei de componente pentru constructii metalice in cea mai mare parte din tarile ECE sunt conduse de Marian Pirvu (foto), business manager al grupului pentru Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia, Slovenia, Ungaria, Cehia si Slovacia.

„Ne dorim o crestere a vanzarilor nete in 2012 de aproximativ 5%. De asemenea, estimam o imbunatatire a profitului operational comparativ cu 2011”, declara Sakari Tamminen, presedinte si CEO Ruukki. In Romania compania mizeaza pe o crestere a vanzarilor de cel putin 10% pe parcursul acestui an.

Vanzarile Ruukki in Europa Centrala si de Est au ajuns la un nivel de 363 milioane euro in 2011, fata de 290 milioane euro in anul precedent.

Compania raportat o cifra de afaceri de 2,8 miliarde euro in 2011. Europa Centrala si de Est a contribuit cu o pondere de 13% la cifra de afaceri totala, in crestere fata de anul precedent pe fondul unui ritm de dezvoltare superior.

„Anul trecut, Ruukki a reusit sa fie implicata in cele mai importante proiecte dezvoltate in Europa Centrala si de Est. Fabrica din Romania a livrat produse pentru lucrari de mare anvergura in aceasta regiune”, declara Marian Pirvu, business manager al grupului pentru ECE.

„In Romania compania a livrat componente metalice pentru proiecte extrem de diverse, de la spatii frigorifice pana la stadioane. Remarcabila a fost si evolutia diviziei de acoperisuri metalice”, adauga Marian Pirvu.

Activitatile Ruukki sunt structurate pe trei divizii: Construction, Engineering si Metals. In Romania compania este mai puternic reprezentata de prima divizie. Divizia Constructions a avut in ECE cresteri de aproape 29%. Aceasta divizie include profile metalice pentru fatade si acoperisuri, halele industriale, panouri termoizolante si structurile metalice.

Centrul de productie de la Bolintin Deal reprezinta cea mai mare investitie intr-o unitate de productie pentru divizia Ruukki Construction a grupului in afara Finlandei, tara de origine a acestuia.

Cele mai multe dintre produsele comercializate in Europa Centrala si de Est au fost produse in unitatea de la Bolintin Deal. Fabrica Ruukki din Romania a devenit hub de productie pentru grupul finlandez incepand cu anul 2009, cand au fost transferate liniile de productie din Cehia si Ungaria, fapt care a crescut capacitatea centrului de productie de la Bolintin Deal cu 20%.

Compania finlandeza Ruukki este una dintre cele mai mari companii producatoare si dezvoltatoare de solutii metalice la nivel mondial, prezenta in 27 de piete internationale, cu vanzari nete de 2,79 miliarde euro. Ruukki a realizat in Romania cea mai mare investitie greenfield din Europa, in valoare de 35 milioane euro, pentru crearea unui centru de productie local.

Peste 11.700 de angajati lucreaza in centrele Ruukki din intreaga lume. Portofoliul companiei include componente, produse si sisteme metalice complete – acoperis, fatade, panouri termoizolante pentru pereti si acoperis si solutii „la cheie” pentru industria constructiilor civile si industriale, structuri pentru poduri si constructii arhitecturale de anvergura. Actiunile companiei sunt listate la Bursa din Helsinki ( corporatia Rautaruukki RTRKS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri