Producatorul de carne german Reinert va deschide la sfarsitul anului acesta o fabrica in Romania. Ca urmare a cresterii pietei de carne de porc din Romania, procesatorul german de carne intentioneaza sa-si dubleze capacitatea de productie a fabricii din Romania, pana in anul 2007.

Achim Irimescu, consilierul pe agricultura in cadrul Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana, este de parere ca interesul manifestat de companiile internationale pentru piata romaneasca este urmare a faptului ca in Romania consumul de carne de porc continua sa creasca cu 10% in fiecare an. "Anul trecut Romania a importat 50% din consumul national de carne de porc. Din totalul de sapte milioane de porci crescuti anual in Romania, numai un milion sunt destinati societatilor comerciale", a precizat pentru Achim Irimescu.

Irimescu a mai subliniat ca pe masura ce economia Romaniei va creste, cererea pentru carnea de porc va inregistra acelasi trend, deoarece cresterea salariilor aduce cu sine si o crestere a consumului de carne. Este pentru prima data cand Reinert alege sa produca in afara granitelor Germaniei. Procesatorul german este hotarat sa inceapa productia la fabrica din Romania cel mai devreme in toamna acestui an iar cel mai tarziu pana la sfarsitul verii lui 2007, cu planuri de a aproviziona si tarile vecine precum Moldova, Ungaria si Bulgaria.

Fabrica aflata in proces de constructie la Feldioara in judetul Brasov va produce numai specialitati nationale si regionale din Romania si din celelalte tari din Sud-Estul Europei. Reinert, care in 2004 a inregistrat vanzari de aproximativ 300 milioane euro, a investit in fabrica din Romania 15 milioane euro. Potrivit CEE-foodindustry.com, fabrica va avea o capacitate de productie anuala de 12.500 de tone si va produce aproximativ 20 de tone de carnati, salam si sunca pe zi. Compania germana exporta in prezent peste 30% din productie prin intermediul a cinci unitati in Germania.

In Romania, Reinert isi va vinde produsele prin intermediul supermarketurilor si a magazinelor de retail mai mici. Reinert este al doilea procesator international de carne care investeste in Romania. In luna ianuarie a acestui an, compania americana Smithfield Foods a anuntat ca in urmatorii cinci ani va investi 703 milioane euro in Romania. Smithfield a intrat pe piata din Romania in 2004, achizitionand mai intai Agrotorvis, iar apoi Comtim Grup. Compania a achizitionat, de asemenea, o participatie de 50% in Agroalim Distribution, companie de logistica si de distributie alimentara din Romania cu sediul in Bucuresti, precum si o participatie de 50% in Frigorifer, un depozit frigorific cu o capacitate de 16.000 de tone cu sediul in Tulcea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri