Majoritatea clauzelor contractului colectiv de munca din 2012 sunt agreate atat de Electrolux, cat si de membri sindicatului, dupa negocieri derulate de-a lungul ultimelor 2 luni intre managementul fabricii din Satu Mare si sindicalisti, a anuntat compania.

Oficialii Electrolux au declarat ca managementul a oferit deja o crestere salariala pentru anul 2012, precum si un pachet de plati compensatorii mai mare decat cel stipulat in noul Cod al Muncii, care va fi oferit in cazul disponibilizarilor colective.

In plus, angajatii fabricii Electrolux din Satu Mare vor continua sa beneficieze de tichetele de masa si de bonusul lunar de fidelitate, bonus care reprezinta pana la 25% din valoarea salariului lunar.

Managementul european al Electrolux i-a delegat pe Dietmar Bloemer – directorul fabricii din Satu Mare, pe Martin Rusneac – directorul de Resurse Umane al fabricii, precum si intreaga echipa de management, sa poarte negocieri in numele Grupului Electrolux, demers pe care il vor continua.

“Electrolux doreste sa faca inca o data apel la deschiderea catre negocieri a liderilor de sindicat, in speranta unor discutii constructive si flexibile, care sa conduca la o solutionare rapida a situatiei, in favoarea ambelor parti implicate”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al companiei.

Circa 800 de angajati ai fabricii Electrolux din Satu Mare au intrat in greva de avertisment in ianuarie, ca urmare a refuzului patronatului fabricii de a valida contractul colectiv de munca din 2011 si pentru anul in curs, precum si o crestere salariala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Joburile cu salarii de la 4.000 de lei, dar unde NU sunt candidati