TNT N.V., liderul mondial in domeniul curieratului expres de tip business-to-business, si-a anuntat rezultatele financiare corespunzatoare celui de-al patrulea trimestru al anului 2005 si, totodata, primele rezultate de ansamblu pentru anul trecut
Grupul olandez a inregistrat venituri operationale de 10,1 miliarde de euro in 2005, ceea ce reprezinta o crestere de 11 procente comparativ cu 2004. In ceea ce priveste Divizia Express, aceasta a inregistrat cresteri ale veniturilor de 8,3% (in valoare de 5,334 milioane de euro), profitul operational fiind de asemenea mai mare cu 10,3 procente la finele anului 2005. Compania a mai anuntat si o crestere de 10,5% a dividentelor platite catre actionari, totalul acestora fiind de 659 milioande de euro.

Compania a incheiat anul trecut cu rezultate foarte bune din punct de vedere a performantei serviciilor de retea: o rata de profit record in ceea ce priveste divizia Express, ca si o crestere sustinuta pe divizia Mail, ca rezultat al eforturilor constante pentru imbunatatirea eficientei operationale, a declarat Peter Bakker, CEO TNT N.V.

In Romania, Divizia Express este prezenta inca din anul 1999, cand TNT a achizitionat in proportie de 100% pachetul de actiuni al firmei Romcargo. Cresterea organica pe care compania noastra a inregistrat-o de la un an la altul se bazeaza pe avantajul competitional al ofertei pe care o prezentam pe piata de profil personalizata pe cerintele clientilor, fiind in acelasi timp sustinuta de performantele de top ale retelelor de transport aerian si rutier ale TNT Express, a declarat Dl. Bogdan Enache, Country General Manager al TNT Romania.

In urmatoare perioada, strategia companiei va urmari exploatarea avantajelelor ofertei integrate de servicii de curierat, prin utilizarea retelelor interdependente. Acest potential este maximizat de expertiza proprie TNT in managementul retelelor de transport, care a condus la valorificarea oportunitatilor de dezvoltare ale diviziilor Mail si Express.

TNT a mai anuntat renuntarea la oferta de preluare a companiei de catre investitorul german Cornelius Geber., aceasta oferta fiind catalogata drept ostila si in contracdictie cu planurile strategice de dezvoltare ale TNT.

TNT N.V. are peste 161.000 de angajati in 63 de tari si deserveste peste 200 de tari. Divizia Express a grupului olandez are 45 000 de angajati, livrand saptamanal 3,4 milioane colete, documente si marfa in peste 220 de tari prin intermediul retelei sale ce cuprinde cca. 900 oficii, depozite si centre de sortare. TNT Express opereaza cu peste 19.000 de vehicule rutiere si 42 avioane si are cea mai mare retea aeriana si rutiera de livrari door-to-door din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri