Producatorul de medicamente Zentiva Romania (SCD) a raportat pentru anul trecut un profit net de 31,56 milioane lei (7,4 milioane euro), in scadere cu 45% fata de castigul din anul precedent, de 57,37 milioane lei.
Compania a inregistrat in ultimul trimestru din 2011 pierderi de 10,3 milioane lei, dupa ce in primele noua luni a consemnat un profit de 41,9 milioane lei, informeaza Mediafax.

Cifra de afaceri a scazut cu 9,2% anul trecut, de la 259,64 milioane lei la 235,64 milioane lei (55,6 milioane euro), potrivit informatiilor transmise, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Veniturile companiei cumulau 255,88 milioane lei la finalul lunii decembrie, fiind cu 5,1% mai mici fata de nivelul din anul precedent, de 269,74 milioane lei.

Pe de alta parte, cheltuielile au crescut 6,4%, de la 200,76 milioane lei la 213,75 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportari, producatorul farmaceutic francez Sanofi-Aventis detine direct si indirect 78,31% din actiunile Zentiva.

In Romania functioneaza doua entitati juridice distincte, Sanofi-Aventis Romania si Zentiva, ambele parte ale grupului Sanofi-Aventis.

Actiunile Zentiva se tranzactionau joi la BVB la un pret de 0,92 lie, in scadere cu 5,54%. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 383,6 milioane lei (88,1 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri