Fostul director general al Transelectrica Horia Hahaianu se gandeste sa revina asupra deciziei de a demisiona, sustinand ca demisia de onoare nu produce efecte juridice si ca in contractul de mandat este mentionat un termen de 30 de zile in care se poate reveni asupra hotararii de retragere.
"Am studiat situatia si se pare ca sunt probleme privind legalitatea demisiei de onoare. Demisia de onoare este morala, nu produce efecte juridice. Mi-am dar demisia de onoare din functia de director general al Transelectrica pentru ca am considerat ca nu sunt vinovat cu nimic si am facut-o ca efect al reactiei Guvernului la anuntul privind resursele de energie", a declarat Hahaianu, scrie Mediafax.

El a adaugat ca, dupa ce a demisionat, a studiat prevederile contractului de mandat si ca acestea ii dau posibilitatea sa revina asupra demisiei in termen de 30 de zile.

Transelectrica a transmis, vineri, cand o buna parte din tara era grav afectata de temperaturi scazute, zapada si viscol, un comunicat in care se spune ca, "din cauza deficitului de energie electrica" din sistemul energetic national, in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export. Compania a mai anuntat ca nu exista rezervele necesare unei functionari sigure a sistemului, astfel ca

Transelectrica este nevoita sa aplice reducerea graficelor de export conform procedurii operationale.

Ulterior, premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a solicitat ministrului Economiei sa il demita pe Hahaianu, iar luni ministrul Lucian Bode l-a revocat din functie.

Fostul sef al Transelectrica spune ca nu putea fi revocat intrucat a indeplinit toate obiectivele trecute in contractul de mandat.
Intrebat daca reprezentantii Ministerului Economiei au mintit atunci cand au comunicat ca a fost revocat, fostul director a spus: "Ministerul nu a mintit, poate a fost o exprimare grabita".

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a afirmat miercuri, solicitat sa clarifice daca Hahaianu a demisionat sau a fost revocat, ca "exista un premier al Romaniei, Mihai Razavan Ungureanu, un ministrul al Economiei, Lucian Bode, restul sunt discutii".

Transelectrica a transmis miercuri Bursei de Valori o informare in care se arata ca, avand in vedere demisia de onoare inaintata de Hahaianu si un ordin al Ministerului Economiei, Consiliul de Administratie a decis revocarea din functia de director general, incetarea contractului de mandat incepand de marti si transferul atributiilor catre directorul general adjunct, Octavian Lohan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri