Grupul rus Mechel a oprit vineri activitatea de productie a otelariei din cadrul Mechel Targoviste, din cauza problemelor de aprovizionare cu materii prime, si a anuntat luni ca activitatea ar putea fi reluata peste o saptamana, respectiv la 27 februaie, daca se vor imbunatati conditiile meteo.
"Pe fondul imbunatatirii prognozate a conditiilor meteo, care vor permite reluarea aprovizionarii cu materii prime, se asteapta ca in data de 27 februarie sa fie realuata productia. Activitatea de vanzare nu este afectata decat in masura in care exista dificultati in asigurarea transportului produselor societatii", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti, informeaza Mediafax.

Grupul rus a oprit temporar activitatea si de la combinatul Ductil Steel Otelu Rosu, incepand de sambata, intrucat transporturile din Romania au fost paralizate din cauza viscolului si a temperaturilor extrem de scazute, iar combinatele au folosit materiile prime din stocurile de iarna, care au fost epuizate.

De asemenea, masura Mechel a fost aplicata si in cazul activitatilor de la combinatele Ductil Steel Buzau si Mechel Campia Turzii, incepand cu miercuri, iar operatiunile vor fi reluate in aceasta saptamana, miercuri, respectiv vineri.

Mechel a intrat pe piata romaneasca in 2002 si detine combinatele Mechel Campia Turzii (INSI), Mechel Targoviste (COS), Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Actiunile Mechel Targoviste sunt tranzactionate la BVB, iar cel mai recent transfer cu aceste titluri a fost aperat la 7 februarie, la un pret de 0,81 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea combinatului fiind de 55,76 milioane lei (12,8 milioane de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri